OVO ZVUČI KAO VIC, ŠTA SRBE ŠTITI OD KORONA VIRUSA? Srpski doktor na stupu srama, EVO KAKO GA PROZIVAJU

Kiosk
OVO ZVUČI KAO VIC, ŠTA SRBE ŠTITI OD KORONA VIRUSA? Srpski doktor na stupu srama, EVO KAKO GA PROZIVAJU
-

On tvrdi da nije tako rekao, ali Twitter mu ovaj lapsus nije oprostio

Ugledni srpski pulmolog Branislav Nestorović progovorio je o koronavirusu u Italiji, a neke njegove izjave, koje su prenijeli tamošnji tabloidi, najblaže su rečeno – šokantne.

Nestorović, inače i profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu, navodno je rekao da je za veliku smrtnost i veliki broj oboljelih u Italiji kriva genetika te da su Srbi baš zahvaljujući tomu – zaštićeni.

Izgovorio ‘mudrost’ stoljeća pa sve demantirao

“Srbi nemaju razloga za strah, imamo lavovsku genetiku”, navodno je kazao poznati liječnik za Kurir.

“Gotovo je sigurno da nešto pogoduje koronavirusu u Italiji. Kao da su njihovi geni posebno slabi na ovu zarazu. Treba se prisjetiti da su prije sto godina upravo Talijani i od španjolske groznice čak sedam puta više umirali od ostalih”, objasnio je Nestorović.

Međutim, nakon što se njegova bizarna izjava proširila regijom, ugledni je pulmolog demantirao navode o “lavovskim genima”.

nestorovic

foto: Printscreen

Twitter mu ovaj lapsus nije oprostio

“Ja sam samo rekao da je naša genetska struktura potpuno drugačija pa je ispao taj naslov da imamo lavovske gene”, rekao je Nestorović za Raskrikavanje te dodao da s novinarkom tabloida koji je tu izjavu prenio uopće nije ni razgovarao o Srbima.

Bez obzira na to, Twitter se, kao i uvijek, odlično zabavlja. “Branislav Nestorović objašnjava da su slabi talijanski geni i loša opremljenost bolnica krivi za ovako poraznu statistiku. Doktor ističe da Srbi nemaju razloga za strah, budući da imaju lavovsku genetiku. Srećom, osim genetike, Srbi imaju i fantastično opremljene bolnice”, sarkastični su srpski tviteraši.

Nestorović, poznat po izjavi da je riječ o “najsmješnijem virusu u povijesti čovječanstva“ i da žene štiti estrogen te slobodno mogu u šoping u Italiju, za Raskrikavanje i dalje tvrdi da situacija uopće nije alarmantna i da je u cijeloj priči o koroni ozbiljna samo – panika.

 

Ne propustite