CIJELA SRBIJA DIJELI OVU SLIKU, SVI TRAŽE OVOG ČOVJEKA: Ostavio pare na brisaču zbog štete, A SAD NEOČEKIVANI PREOKRET

Kiosk
CIJELA SRBIJA DIJELI OVU SLIKU, SVI TRAŽE OVOG ČOVJEKA: Ostavio pare na brisaču zbog štete, A SAD NEOČEKIVANI PREOKRET
.

U današnje vrijeme, kada smo navikli da slušamo i čitamo negativne vijesti o lošim međuljudskim odnosima i iskvarenim moralnim vrijednostima, gotovo da je iznenađenje kada vidimo neki primjer pravog poštenja i čovječnosti.

Koliko ste puta čuli da je nečiji automobil udaren na parkingu, a da je krivac pobjegao sa "mjesta zločina" bez traga i glasa? Vjerovatno mnogo češće nego da je ostavio broj telefona i ponudio da nadoknadi štetu koju je napravio. Ipak, ovakvu priču koja je pred vama vjerovatno niste nikad.

Naime, na društvenim mrežama pojavila se fotografija poruke koja je bila zaljepljena za drvo na parkingu, a u kojoj se vlasnik vozila zahvalio nepoznatom vozaču koji mu je ostavio novac za štetu koju je prouzrokovao tokom isparkiravanja.

screenshot-2

Međutim, kako se ispostavilo, novac nije bio potreban, pošto je šteta na vozilu već postojala prije kontakta i to je sam vlasnik "oštećenog" automobila priznao.

- Zamolio bih poštenog čovjeka koji je juče (5. mart) ovdje na parkingu zakačio Renault Clio i ostavio novac za štetu, da ako opet vidi taj auto na parkingu ostavi broj telefona na brisaču kako bih mu vratio novac jer 90% te štete je već bilo na autu od ranije- napisao je anonimni vlasnik udarenog automobila.

734013-tv-ls

Njegova poruka izazvala je veliko oduševljenja na društvenim mrežama, ponajviše zbgo toga što bi svako drugi na mjestu ovog vozača, uzeo novac i stavio ga u džep, bez obzira što isti nije zaslužen.

"Napiše mi momak kako je u mojoj bolnici gdje radim na hitnom prijemu"

Broj jedan za kiosk - Novi.ba. Vaš izvor informacija.

Novi.ba/Espreso

Ne propustite