PRIJE 24 GODINE GLUMIO JE MILANA U FILMU "LEPA SELA LEPO GORE", A EVO KAKO DANAS IZGLEDA: Gledali ste ga u OVOJ seriji, a da ga NISTE PREPOZNALI

Kiosk
PRIJE 24 GODINE GLUMIO JE MILANA U FILMU "LEPA SELA LEPO GORE", A EVO KAKO DANAS IZGLEDA: Gledali ste ga u OVOJ seriji, a da ga NISTE PREPOZNALI
.

Jedan od kultnih filmova domaće kinematografije svakako je "Lepa sela lepo gore", a ovom ostvarenju redovno se vraćamo uprkos tome što je snimljen davne 1996. godine.

I dok nam je sudbina većina glavnih protagonista filma poznata, šta više svjedočili smo njihovim profesionalnim postignućima i napretku, neke od epizodnih glumaca smo zaboravili.

Jedan od njih je i Admir Šehović iz Prijepolja koji je u ovom filmu tumačio ulogu dječaka Milana, a tada je imao samo 10 godina.

admir

Šehović se i dan danas bavi glumom, ali je fokusiran na daske koje život znače i pozorišne predstave, a u medijima se pojavljuje veoma rijetko.

No, voditelj RTS-a Slobodan Šarenac dao nam je priliku da vidimo kako danas izgleda 34-godišnji Admir , objaviviši fotografiju sa njim.

admir1

foto: Instagram

"Admir Šehović, glumac, vjerujem da ga se najviše sjećate po ulozi malog Milana iz filma Lepa sela lepo gore", napisao je kratko Šarenac.

"Film je sniman 1996. u okolini Prijepolja. Ja sam najviše ličio na Bjelogrlića i za ulogu Milana izabran sam među stotinak dječaka. Halila je tumačio Miloš Đuričić iz Višegrada i zato je gradom počela kružiti priča da su nam uloge dodijelili s razlogom jer su navodno htjeli da zbog rata u zemlji Srbin glumi muslimana i obrnuto. Tek sam prije nekoliko dana od Dragojevića saznao da je to zaista bila njegova želja, ali da se radilo o slučajnosti da, eto, ja ličim na Bijelu", ispričao je Šehović 2016. godine za list "Polimlje".

13179462-1085971828127372-1986870823309886696-n

foto: Facebook

On se tada prisjetio i atmosfere sa samog snimanja.

"U sjećanju mi je najupečatljivija scena kada je kamenom trebalo da udarim Micu Trofrtaljku. Snimanje je obustavljeno jer smo čekali da se napravi kamen od gume i zato sam valjda taj rekvizit doživio kao nešto jako važno pa smo scene više puta ponavljali jer bih ja, nakon što udarim Micu, krenuo da uhvatim kamen plašeći se da će odletjeti u provaliju", istakao je ovaj 34-godišnjak.

admir2

foto: Printscreen

Zanimljivo je da se Šehović pojavio i u jednoj epizodi prve sezone serije "Senke nad Balkanom", gdje je tumačio lik ratnog vojnog invalida i prosjaka koji se uglavnom kreće po prostoru Velike pijace, u susedstvu Glavnjače.

Novi.ba/Žena Blic

Ne propustite