ILDA ŠAULIĆ SINOĆ IZAŠLA NA BINU I UZELA PAPIR, NA NJEMU ŠABANOVO IME: Kad je pročitala počela je plakati, CIJELA SALA ZANIJEMILA, EVO ŠTA JE PISALO

Kiosk
ILDA ŠAULIĆ SINOĆ IZAŠLA NA BINU I UZELA PAPIR, NA NJEMU ŠABANOVO IME: Kad je pročitala počela je plakati, CIJELA SALA ZANIJEMILA, EVO ŠTA JE PISALO
.

Na MAC 2020. događaju pojavila se Ilda Šaulič koja je svojim nastupom ganula u srce sve prisutne u Areni.

Ilda je primila nagradu za koju je njen pokojni otac posthumno nagrađen. Pjevačica je tom prilikom u njegovo ime publici pročitala pismo u kom mu se obratila, a potom u Šabanovu čast zapjevala njegov najveći hit “Žal”.

ilda1

“Hvala najljepše… Moj otac, naš otac Šaban Šaulić volio je i živio za četiri stvari – porodicu, pecanje, druženje i muziku. Što se muzike tiče, presrećni smo što postoje ovakve manifestacije i neizmjerno smo zahvalni svima onima koji su odlučni i poštuju, da očuvaju njegovo ime i djelo. Dok u njegovo ime primamo ovu nagradu mi, njegova porodica, željeli bismo da mu se obratimo”, rekla je ona.

“Ostavio si nam srca ispunjena tugom, ali ponosna. Želim da vjerujem da si se tamo gdje jesi odmorio, i da nas čuvaš. Za nas ti nikada nisi otišao, i nikad nećeš otići. I zato ti obećavam da ćemo te kao i uvijek neizmjerno voljeti i učiniti ponosnim”, rekla je Ilda drhtavim glasom, a onda zapjevala.

U Areni je nastao muk, jer su svi bili dirnuti riječima koje je posvetila ocu. Preko 15.000 ljudi je pjevalo u glas sa njom pjesmu “Žal” u čast pokojnog Šabana.

Ne propustite