OVIH DESET STVARI SRETNI PAROVI RADE PRIJE SPAVANJA: Broj 10 JE NAJBITNIJI, ovako ćete zauvijek ostati skupa!

Kiosk
OVIH DESET STVARI SRETNI PAROVI RADE PRIJE SPAVANJA: Broj 10 JE NAJBITNIJI, ovako ćete zauvijek ostati skupa!
.

Četiri od pet parova smatraju Facebook glavnim razlogom zašto su prekinuli.

To je zbog činjenice da ljudi provode više vremena na internetu nego da razgovaraju jedni s drugima. 

U nastavku pogledajte 10 stvari koje rade sretni parovi pred spavanje. 

Pročitajte ih i možda usvojite neka nova ponašanja koja će vam pomoći da izgradite bolju vezu.

1. KUHAJTE I JEDITE SKUPA

 1

Dok dijelite obrok, komunicirate jedno s drugim, osjećate svoju povezanost i možete razmjenjivati svoje planove i ideje.

2. RAZGOVARATE O NAJBOLJEM DIJELU DANA

2

Jedan od koraka za dobar san i zdrav odnos je izbjegavanje stresnih ili anksioznih diskusija. Razlog je u tome što bi moglo doći do povećanog otkucaja srca i povećane napetosti. Čak i ako dan nije bio tako dobar uvijek možete pronaći nešto pozitivno za razgovor i pustiti partnera da spava, bez briga.

3. URONITE JEDNO DRUGOM U OČI

3

Samo sjedite jedan nasuprot drugome i gledajte u oči. Pokušajte osjetiti vezu i pokušati pročitati emocije u očima vašeg partnera. 

4. PRISJETITE SE ZAJEDNIČKIH TRENUTAKA

4

Prije nego što odete u krevet, pokušajte se sjetiti kada ste prvi put sreli svog partnera. Podijelite svoje dojmove o tome i zamolite partnera da vam kaže šta osjeća.

Zajedničke uspomene ujedinjuju vas i vraćaju u ugodne trenutke, te učvršćuju vaš odnos.

5. MASIRAJTE JEDNO DRUGO

5

Prema studijama, parovi koji redovito masiraju jedni druge su sretniji. 15-minutna masaža za svakog partnera, najmanje 2 puta sedmično, učinkovita je za mentalno i fizičko zdravlje. Osjećate se bolje, a istovremeno dajete i primate masažu.

6. MALO I ZAPLEŠITE

6

Maksimizirate kognitivnu funkciju tokom plesa, i što je najvažnije, vježbat ćete dok se zabavljate sa svojim partnerom. Plesanje je dobro za strast u vašem odnosu. Također vam pomaže da obratite pažnju jedni na druge. Radite kao tim, podržavajući i prateći jedni druge. Vi komunicirate u neverbalnom i verbalnom obliku i poboljšavate saradnju i poštovanje.

7. PJEVAJTE PARTNERU

7

Pjevanje prije spavanja je sjajan način povezivanja. Dok pjevate, oslobađate energiju, vaše raspoloženje se mijenja i osjećate se sretnijim. Osim toga, pjevanje ispred nekoga poboljšava vaše samopouzdanje.

8. ČITAJTE JEDNO DRUGOM

8

Dok čitate, oboje otkrivate nove stvari i dobivate mnogo informacija za priču. Učite zajedno, postanite pametniji i dijelite slične interese.

9. IZRAZITE ZAHVALNOST

9

Prije nego što zaspite, zahvalite se partneru za doručak ili za čuvanje djece. Na razne načine možete pokazati svoju zahvalnost: pripremite toplu kupku za voljenu osobu, pripremite vrući čaj ili na drugi način brinite o njihovoj udobnosti. Osnažit će vaš odnos.

10. IDITE NA SPAVANJE U ISTO VRIJEME

10

Da bi se održala toplina odnosa i da nema osjećaj usamljenosti, parovi bi trebali ići u krevet oko istog vremenskog razdoblja. To sprječava negativne noćne navike, pruža više vremena jedni drugima i pomaže jačanju veze.

 

 

Ne propustite