Evo kako je izgledala MAMA iz crtanog filma 'Tom i Džeri': NIKAD JOJ PRIJE NISMO VIDJELI GLAVU

Kiosk
Evo kako je izgledala MAMA iz crtanog filma 'Tom i Džeri': NIKAD JOJ PRIJE NISMO VIDJELI GLAVU
.

Oni malo stariji se sigurno sjećaju crtanog filma "Tom i Džeri" koji je obilježio djetinjstvo mnogoj djeci u našoj zemlji. Godinama smo gledali vječitu borbu između mačke i miša, ali nikad nismo dobili odgovor na jedno pitanje - kako izgleda čuvena Mama.

Epizodni lik u "Tomiju i Džeriju" je Mama. Žena afroameričkog porijekla u čijem domu živi ozloglašeni mačak Tom. Ona ga hrani, mazi, pazi, ali nekad i opali metlom po glavi. Crtani film je aktivno prikazivan na televiziji preko 40 godina i nijednom nismo vidjeli kako izgleda čuvena Mama. Nažalost, animirani lik nikad nije bio prikazan, ali zato znamo ko je joj je pozajmio glas i prema čijem liku je napravljena, piše 'Žena.rs'.

Mama je Lilijan Rendolf, američka glumica i pjevačica koja je bila aktivna ne televiziji od 1930. godine, pa sve do posljednjeg dana života.

mama1

(Wikipedia)

Lilijan je privukla pažnju holivudskih moćnika 1936. godine dok je bila angažovana kao pjevačica na lokalnom radiju u Klivlendu. Baršunasti vokal je bio idealan za sinhronizovanje reklama i animiranih filmova.

mama

(Screenshot)

Cijeli život je posvetila karijeri kako bi sebi obezbijedi novac jer je bila jako malo plaćena zbog epiteta afroameričke zabavljačice. Nikad se nije udavala i nije imala djece, iako je njen glas radovao djecu širom svijeta. Napustila je ovaj svijet u 81 godini i jedina želja joj je bila da je sahrane sa sestrom za koju je bila jako vezana.

Ne propustite