PRVI INTERVJU MESSIJA NAKON BALLON D'ORA Bez dlake na jeziku rekao šta misli o Ronaldu!

Fudbal
PRVI INTERVJU MESSIJA NAKON BALLON D'ORA Bez dlake na jeziku rekao šta misli o Ronaldu!
.

Leo Messi u intervjuu za France Football priznao je kako je osvajanje pete Zlatne lopte Cristiana Ronalda "zaboljelo", ali i da je Portugalac zaslužio osvojiti trofej u godinama kada on to nije.

Ronaldo je osvojio prvi Ballon d'Or 2008. godine u dresu Man. Uniteda, ali je bio nemoćan u naredne četiri godine, kada je Argentinac stigao do 4-1. Ronaldo je onda osvajao trofeje 2013. i 2014., a Messi je stigao do pete 2015. 

Realova evropska dominacija 2016. i 2017. dovela je Cristiana do poravnanja sa Argentincem, što je Messija prilično pogodilo.

"U jednu ruku, uživao sam biti jedini igrač sa pet trofeja. Kada me Cristiano stigao, moram priznati da me je malo bolilo jer nisam više bio sam na vrhu. Ali, Cristiano je zaslužio osvajati Zlatnu loptu kada ja nisam i nije bilo mnogo što sam mogao uraditi. Razumijem to. Nismo ostvarili naše ciljeve da osvojimo Ligu prvaka, a to je natjecanje koje vam daje najveće šanse za Ballon d'Or. Kada je Cristiano osvajao sve te trofeje, to je bilo jer je imao izuzetne sezone i osvajao Ligu prvaka te bio odlučujući faktor u svemu tome."

Na pitanje da riješi vječnu debatu ko je bolji igrač, Messi je odgovorio:

"Iskreno, ne znam ko je najbolji igrač u historiji. Ja stvaram šanse na terenu, nisam golgeter", dodao je Argentinac.

Ne propustite