Široki šokirao Grbavicu: Tri boda odlaze na Pecaru, Plavi na minus 3 pred veliki derbi

Fudbal
Široki šokirao Grbavicu: Tri boda odlaze na Pecaru, Plavi na minus 3 pred veliki derbi
,

Fudbaleri Željezničara nisu uspjeli savladati Široki Brijeg u 17. kolu Premijer lige i pored brojnih prilika i jedanaesterca koji su imali. Štaviše, Široki je s Grbavice odnio cijeli plijen.

Do treće minute domaćin je stvorio tri prilike, dva puta je u dobroj šansi bio Osmanković, a jednom je Ramović odlično izbacio Stevanovića, no Željin bek nije dobro ubacio povratnu loptu.

Široki je znao priprijetiti također, ali najčešće nakon grešaka domaće odbrane. Izgledalo je ipak kao da bi bili presretni bodom.

U 21. minuti ponovo dvije prilike u jednom napadu. Prvo je Štilić u maramici poslao Krpiću svemirsku loptu, a nakon što je napadač bio neprecizan, i Štilić je šutirao pored gola.

Hladan tuš desio se u 33. minuti. Barišić je uputio parabolu, a metar od Erića na drugoj stativi nogu je postavio Bagarić. Minut poslije penal za Želju. Krpić je šutirao, a Zlomislić je skrenuo loptu od stativu, pa je ostalo 0:1. Djelovalo je da je penal prestrogo dosuđen, ali niko se od gostiju nije bunio.

U 42. najbolja akcija na utakmici, kombinovali su na velikom prostoru Sadiković, Krpić, Ramović, a onda je loptu u gol proslijedio Štilić. 1:1.

U 49. ponovo odlična prilika za Plave, Štilić je idealno uposlio Veselinovića, ali ovaj je pucao direktno u Zlomislića.

I u nastavku Željo je kidisao, ali nije bilo prave završnice.

A onda nakon promašenog zicera Ramovića, penal na drugoj strani u 90. minuti. Dino Ćorić bio je siguran s bijele tačke za potpuni šok na Grbavici.

Ne propustite