APSOLUTNI JE HIT Odgovor profesora rođenog u Sarajevu Zlatanu Ibrahimoviću zbog usporedbe s Bogom

Fudbal
APSOLUTNI JE HIT Odgovor profesora rođenog u Sarajevu Zlatanu Ibrahimoviću zbog usporedbe s Bogom
,

Zlatan Ibrahimović poznat je po svojim izjavama. Često popularni Ibra potpuno iznenadi javnost, a tako je bilo i nedavno kada se poredio s Bogom.

Odgovor mu je ponudio jedan bh. profesor, Sanin Musa. Profesorov odgovor prenosimo u cijelosti:

PORUKA ZLATANU IBRAHIMOVIĆU…povodom njegove posljednje izjave u kojoj sebe naziva BOGOM…To što te pušta poslije tvojih izjava ovakve vrste, a ovo nije prva, ne znači da je slijep i da te ne vidi. Nemoj se zavaravati! Ne dopusti da te pobijedi samoobmana, pa da pomisliš kako možeš raditi i govoriti šta hoćeš, a da ti poslije toga ponovo dolaze blagodati sa svih strana.

zlatan-ibrahimovic

To se zove ISTIDRADŽ, moj Zlatane, što znači POSTEPENO PRIBLIŽAVANJE KAZNI!

Ovo se dešava kada se robovi Allahovi toliko svome Gospodaru i Stvoritelju zamjere, do te mjere da ih On, za njihove grijehe, “nagrađuje” tako što im pruža obilje blagodati, sve dok im ne dodje žestoka kazna koja će im sve naplatiti i koja će ih, poput drveta, iščupati iz korijena.

JA SE NADAM I VJERUJEM DA TI NISI OVAKAV.

Vjerujem da si, u osnovi, dobar momak, da tvojim venama teče muslimanske krvi i da, shodno tome, pokornost Uzvišenom, Istinskom, Jedinom pravom Bogu, Allahu Velikom, od tebe nije daleko.

ibrahimovic

Zato se nadam da češ prestati sa ovim glupostima, jer, vjeruj mi, time samo sebi krnjiš ugled i ponižavaš se. Stoga, požuri ka oprostu svoga Gospodara i Džennetu prostranome, čije je širina kao širina nebesa i zemlje. Zatraži oprosta od Njega i naći ćeš Ga da je On Milostiv i da prašta.

Izbor je tvoj. Ako me ne poslušaš, a ovo ti je poruka iskrenog savjetnika, znaj da je i prije tebe bilo onih koji su se Bogom htjeli nazvati i predstaviti ljudima…Faraon prokleti je govorio JA SAM VAŠ NAJVEĆI GOSPODAR! Allah ga je žestoko kaznio, trag mu zameo, danas ga se niko ne sjeća niti mu ime spominje, udavio se u moru. Predanja nam kazuju da je u trenutku smrti izgovarao da nema Boga sem Allaha, ali tada je kasno.

ibrahimovic

Nadam se da ovo tebe, Zlatane, neće zadesiti. Želim ti svako dobro i sve najljepše, a uputa islama je najljepša stvar zbog koje smo i stvoreni.

Nadam se i Allah molim da ovo pismo dođe do tebe i da nađe put do tvoga srca!

Ne propustite