Domaći sladoled od čokolade

Kuharica
Domaći sladoled od čokolade
U toplim danima ovaj domaći sladoled je pravo kremasto i fino osvježenje.Svakako ga vrijedi probati jer čari koje pruža dok se topi u ustima je neopisiv!!!

U toplim danima ovaj domaći sladoled je pravo kremasto i fino osvježenje.Svakako ga vrijedi probati jer čari koje pruža dok se topi u ustima je neopisiv!!!

Sastojci

  • 1 l mlijeka
  • 10 dag šećera
  • 8 žutanjaka
  • 20 dag čokolade za kuhanje
  • tučeno slatko vrhnje ili šlag za ukras

Priprema

  1. Izmiksajte žutanjke sa šećerom.Potom rastopite čokoladu(bez ikakvih dodataka).Zatim pristavite mlijeko na vatru.
  2. Kada mlijeko zakipi lagano ulijevajte rastopljenu čokoladu.To mješajte par minuta.Pjenušavoj mješavini žutanjaka i šećera dodajte mlijeko s već rastopljenom čokoladom.To još malo izmiksajte.
  3. Kremu stavite u veću posudu s kipućom vodom i kuhajte na pari neprekidno mješajući dok se ne zgusne(cca 40-ak min).Kada maknete s vatre još malo izmiksajte mikserom kako bi mješavina bila laganija.
  4. Ako želite laganiji sladoled u ohlađenu mješavinu možete dodati tučenog slatkog vrhnja(nije obavezno).Zatim sladoled stavite na par sati u zamrzivač da se stvrdne(cca 5 h).Po želji ga poslužite sa tučenim slatkim vrhnjem ili šlagom!!!

Izvor: coolinarika.com

Ne propustite