Domaći sladoled od čokolade
U toplim danima ovaj domaći sladoled je pravo kremasto i fino osvježenje.Svakako ga vrijedi probati jer čari koje pruža dok se topi u ustima je neopisiv!!!
U toplim danima ovaj domaći sladoled je pravo kremasto i fino osvježenje.Svakako ga vrijedi probati jer čari koje pruža dok se topi u ustima je neopisiv!!!
Sastojci
- 1 l mlijeka
- 10 dag šećera
- 8 žutanjaka
- 20 dag čokolade za kuhanje
- tučeno slatko vrhnje ili šlag za ukras
Priprema
- Izmiksajte žutanjke sa šećerom.Potom rastopite čokoladu(bez ikakvih dodataka).Zatim pristavite mlijeko na vatru.
- Kada mlijeko zakipi lagano ulijevajte rastopljenu čokoladu.To mješajte par minuta.Pjenušavoj mješavini žutanjaka i šećera dodajte mlijeko s već rastopljenom čokoladom.To još malo izmiksajte.
- Kremu stavite u veću posudu s kipućom vodom i kuhajte na pari neprekidno mješajući dok se ne zgusne(cca 40-ak min).Kada maknete s vatre još malo izmiksajte mikserom kako bi mješavina bila laganija.
- Ako želite laganiji sladoled u ohlađenu mješavinu možete dodati tučenog slatkog vrhnja(nije obavezno).Zatim sladoled stavite na par sati u zamrzivač da se stvrdne(cca 5 h).Po želji ga poslužite sa tučenim slatkim vrhnjem ili šlagom!!!
Izvor: coolinarika.com