Ima samo 17 godina, a drži važne lekcije multimilionskim kompanijama

Zanimljivosti
 Ima samo 17 godina, a drži važne lekcije multimilionskim kompanijama
Tinejdžer iz Izraela, Adi Kušnir koji je slijep od rođenja želio je isprobati novu aplikaciju na svom pametnom telefonu.

Tinejdžer iz Izraela, Adi Kušnir koji je slijep od rođenja želio je isprobati novu aplikaciju na svom pametnom telefonu.  Riječ je o sve popularnijoj aplikaciji "Gett" (Pozovi taksi), koja je ovom dječaku "zvučala kul". Budući da aplikacija nije bila prilagođena slijepim osobama, Adi je odlučio da uradi nešto povodom toga.

Sedamnaestogodišnji dječak  obratio  se kompaniji Gett, koja je tvorac aplikacije. Kompanija je reagovala na njegove primjedbe i uradila odličnu stvar. Naime, čelnici kompanije pozvali su Kušnira u svoje prostorije kako bi pomogao ljudima da ažuriraju aplikaciju za "Android" i "iOS2". 

Ovaj gimnazijalac ne planira da studira informatiku, niti da kreira  igrice. Kako kaže, njegov jedini cilj je da doprinese da svijet,  u kojem ima i slijepih ljudi, postane bolji i da potakne kreatore aplikacija da razmišljaju i o slijepim osobama. 

 “Moj cilj je da naučim kompanije kako da od samog početka naprave dostupnu aplikaciju, a ne da učinim jednu dostupnom da bi potom izašla nova verzija, koja opet neće biti dostupna. Postoje načini da se aplikacija učini dostupnom pritiskom na nekoliko dugmadi. Ne morate da ažurirate cijelu aplikaciju", objašnjava Kušnir. 

Ne propustite