PROBUDIO SE GIGANT! U Bayernu strahuju, Bundesliga dobila novog lidera na tabeli

Fudbal
PROBUDIO SE GIGANT! U Bayernu strahuju, Bundesliga dobila novog lidera na tabeli
.

Čelnici Schalkea konačno su, kako stoje stvari, pronašli dobitnu kombinaciju.

Ovog ljeta na klupu su doveli Davida Wagnera, čovjeka koji je uveo Huddersfield u Premier ligu prije par godina, a onda sa limitiranim budžetom uspio opstati jednu sezonu.

Sada se vratio u Njemačku i započeo jedan ambiciozan projekt sa Schalkeom, a rezultati su već vidljivi.

Istina, danas su ispustili pobjedu nad Kolnom u 92. minuti, ali su se sa ovim bodom izjednačili sa liderom Bayernom, koji ima 14 bodova, a toliko imaju i Freiburg, RB Leipzig i Bayer Leverkusen nakon sedam kola Bundeslige. Jasno je da je pred nama najuzbudljivija sezona nakon dugo vremena.

Svih pet timova imaju po četiri pobjede, dva remija i jedan poraz, a zanimljivo, Borussija Monchengladbach i Wolfsburg sutra mogu zajesti na sami vrh ako slave protiv Augsburga, odnosno Union Berlina.

Inače, Schalke se ovog ljeta riješio silnih igrača koji su uzimali popriličan novac, a nisu previše pokazivali. Otišli su Embolo, Konopljanka, Rudy i Bruma, a to je proces koji traje već nekoliko godina u kojima se rješavaju fudbalera sa visokom platom, a šansu daju mlađim igračima poput Suata Serdara, strijelca jedinog današnjeg pogotka, Harita, Kennyja...

 

Ne propustite