GOJAK I HAJROVIĆ RAZBJESNILI BJELICU Bh. dvojac više neće igrati za Dinamo?!

Fudbal
GOJAK I HAJROVIĆ RAZBJESNILI BJELICU Bh. dvojac više neće igrati za Dinamo?!
.

Dinamo je sinoć odigrao odličnu utakmicu i sa 4:0 slavili protiv Lokomotive. 

Bh. dvojac Amer Gojak i Izet Hajrović nije bio u protokolu za ovaj meč.

"Mislim da smo odigrali vrlo ozbiljnu utakmicu, od prve minute smo kontrolirali dvoboj, nismo Lokomotivi dali da se razmaše. Oni su inače doma jako efikasni i dobro igraju, ali bez obzira na to bili smo uvjerljivi. Mogla je biti i veća pobjeda, ali zadovoljan sam odgovorom onih koji su igrali i danas i u Kupu, tako treba nastaviti", rekao je trener Nenad Bjelica, pa dodao:

"Ne znam je li nam ovo najbolja prvenstvena utakmica sezone, bili smo dobri i protiv Gorice, Slaven Belupa, prvu s Lokomotivom... Ali da, može se reći da je ovo bila jedna od najboljih utakmica. Theophile se požalio na zadnju ložu, vidjet ćemo kakvo je stanje s njim. Mislim da je to bilo zbog terena, bio je dosta tvrd. Dilaver dosta dobro trenira, on će biti spreman za City."

A ko neće biti spreman za dvoboj s najskupljom ekipom današnjice?

"Već znate da su nam izvan stroja Lešković i Andrić, a nekih četiri-pet dana neće biti ni Majera. On je napravio neki pokret na treningu, požalio se na bol u koljenu. Gojak i Hajrović? Vidjet ćemo hoće li ići u Manchester, vidjet ćemo trebaju li nam oni ili ne. Meni uvijek igraju oni najspremniji, oni koji su i fizički i psihički u najboljem stanju za tu utakmicu. Tako će biti i dalje."

Dakle, očito je da su Gojak i Hajrović prve žrtve Bjeličina novog poretka, oni su svoju lekciju nakon Varaždina zasad najskuplje platili. Hajrović je već duže daleko od lanjske forme, kod Bjelice je imao mnogo kredita, ali ih je, čini se, ispucao.

A Gojak, koji je svojim golom donio Ligu prvaka, koji je odlično igrao i u dresu reprezentacije BiH očito spada u onu drugu grupu igrača o kojima je Dinamov trener pričao nakon Varaždina, među one kojima je "ispod časti igrati HNL", piše Jutarnji.hr.

Ne propustite