Ovaj FOTOGRAF je slučajno uslikao MAGIČNU PROSIDBU, a onda se desilo nešto što APSOLUTNO NIKO NIJE OČEKIVAO! FOTO

Kiosk
Ovaj FOTOGRAF je slučajno uslikao MAGIČNU PROSIDBU, a onda se desilo nešto što APSOLUTNO NIKO NIJE OČEKIVAO! FOTO
.

Fotograf Vladimir Tadić iz Čelinca kod Banje Luke fotografirao je prije nekoliko mjeseci beogradsku tvrđavu Kalemegdan i slučajno uhvatio i par tokom prosidbe. Ubrzo nakon toga, par se javio Vladimiru i pozvao ga na - svadbu!

Vjerenički poklon

Branko i Isidora nenadano su dobili vjerenički poklon kakav nisu ni sanjali. On se nalazio na Vladimirovoj fotografiji Kipa pobjednika, pored kojeg je Branko uslikan u trenutku dok prosi Isidoru. Poziv na svadbu je nakon toga bio neminovnost, a Vladimir je s fotoaparatom otputovao na vjenčanje u namjeri da ovjekovječi njihov svadbeni pir. Nije, kaže, očekivao poziv, ali mu je drago što su ga se mladenci sjetili.

Vladimir sa mladencima: Nije očekivao poziv  - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Vladimir sa mladencima: Nije očekivao poziv

- Znao sam da ta fotografija prosidbe njima znači mnogo više nego meni i drago mi je što sam ih pronašao. Objavio sam tu fotografiju na društvenim mrežama i Branko i Isidora su ubrzo shvatili da je kamera ulovila upravo njih - istaknuo je Vladimir.

Stotine fotografija

Svadba je prije nekoliko dana održana u Frankfurtu. Vladimir za “Avaz” kaže da je sve prošlo u najboljem redu i da su mladenci zadovoljni novim radovima.

- U Frankfurt sam došao nekoliko dana prije svadbe. Napravio sam stotine fotografija Branka i Isidore. Nevjerovatno je kako se sve ovo desilo samo zbog jedne jedine slučajnosti, ako je to uopće bila slučajnost - kaže Tadić.

Na ušću dvije rijeke

Branko je iz Prijepolja. U Beogradu je živio 15 godina, ali je sada u Njemačkoj, gdje je i upoznao izabranicu svog srca Isidoru, koja je iz Užica. Za prosidbu je odabrao, kako je objasnio Tadiću, ušće dvije rijeke baš zbog toga što je dugo živio u Beogradu. Sve se dogodilo 5. oktobra prošle godine.

Najviše volim naše planine

- Ne fotografiram često vjenčanja, ali ne odbijam takve poslove. Pogotovo kad je ovakav povod. Ono što mi najviše plijeni pažnju su naša planinska prostranstva i ljudi koji na njima dišu punim plućima - kazao je Tadić.

Novi.ba/Avaz

Ne propustite