Mediteranski patlidžani

Kuharica
Mediteranski patlidžani
Lagan i ukusan ručak za sve ljubitelje mediteranske kuhinje.

Lagan i ukusan ručak za sve ljubitelje mediteranske kuhinje.

 

Sastojci

4 manja patlidžana
 4 para svježih kobasica bez ovojnice, oko 350 g
 1 jaje
 50 g fete, mrvljene
 100 g mozzarelle, grubo rendane
 50 g badema, mljevenih.
 ½ kafene kašičice bibera
 4 kašike prezli
2 kašike maslinovog ulja
 Kopar, vlašac ili bosiljak, sjeckani

Priprema

Patlidžane oprati, odrezati peteljke i uzdužno prepoloviti. Izdubiti po sredini.
Svježe kobasice, jaje, fetu, mozzarellu, bademe i biber dobro izmiješati u ujednačenu masu.
Mješavinom puniti udubljenje svake polovine patlidžana.
Prezlama posipati svaku polovinu patlidžana (oko ½ kašike po patlidžanu). Nakapati maslinovim uljem.
Punjene patlidžane staviti na pleh obložen papirom za pečenje i peći oko 25 minuta na 230°C.
Poslužiti vruće, posipane sjeckanim koprom. 

Ne propustite