Mediteranski patlidžani
Lagan i ukusan ručak za sve ljubitelje mediteranske kuhinje.
Sastojci
4 manja patlidžana
4 para svježih kobasica bez ovojnice, oko 350 g
1 jaje
50 g fete, mrvljene
100 g mozzarelle, grubo rendane
50 g badema, mljevenih.
½ kafene kašičice bibera
4 kašike prezli
2 kašike maslinovog ulja
Kopar, vlašac ili bosiljak, sjeckani
Priprema
Patlidžane oprati, odrezati peteljke i uzdužno prepoloviti. Izdubiti po sredini.
Svježe kobasice, jaje, fetu, mozzarellu, bademe i biber dobro izmiješati u ujednačenu masu.
Mješavinom puniti udubljenje svake polovine patlidžana.
Prezlama posipati svaku polovinu patlidžana (oko ½ kašike po patlidžanu). Nakapati maslinovim uljem.
Punjene patlidžane staviti na pleh obložen papirom za pečenje i peći oko 25 minuta na 230°C.
Poslužiti vruće, posipane sjeckanim koprom.