NAJEMOTIVNIJE PISMO koje svaka ŽENA treba da pročita: Tata objašnjava kćerki šta je prava LJEPOTA!

Kiosk
NAJEMOTIVNIJE PISMO koje svaka ŽENA treba da pročita: Tata objašnjava kćerki šta je prava LJEPOTA!
.

Tata jedne djevojčice pismima je priprema za surovi i površni svijet reklama, podsjećajući je da je prelijepa i izvrćući fraze kojima se prodaje proizvod koji krije istinsku žensku lepotu – šminka.

Otac jedne četvorogodišnje djevojčice piše svojoj najdražoj djevojci na svijetu pisma koja planira da joj jednog dana, kada za to dođe vrijeme, pročita, ali on piše i svim ženama koje žele da čuju riječi jednog oca. On podsjeća da niko ne smije i ne može da definiše istinsku ljepotu žene, ali da će mnogi to pokušati da učine.

Svjestan prave i prirodne ljepote svake žene, on ne želi da njegova ćerka jednog dana zamaskira svoje lice i šminkom mijenja svoj izgled jer su joj drugi rekli da joj je to neophodno. Zato vrijedno radi na tome da se ona ne pokori tipičnoj predstavi žene koju mediji nude i, iako smatra da je pred njim veliki posao, vjeruje da će uspjeti.

beba-otac

Evo njegovog pisma:

“Draga malena,

Dok ti ovo pišem, sjedim u odjeljku u kom se prodaje šminka u jednoj lokalnoj prodavnici. Nedavno mi je prijatelj poslao poruku dok se nalazio na sličnom mjestu i rekao mi da se osjeća kao da je na jednom od najsurovijih mjesta na svijetu. Zato sam želio da pokušam da razumijem zbog čega je tako. I sada, dok sjedim ovdje, počinjem da se slažem s njim. Riječi imaju moć, a riječi koje na rafovima sa šminkom vidim su veoma moćne. Riječi i fraze poput sledećih: pristupačno prelijepo, bezgešno, besprijekorna završnica, sjajna snaga, tečna moć, izaberite prirodno, prkosi godinama, momentalno vraća vrijeme, izaberi svoj san, gotovo gola i prirodna ljepota.

Kada postaneš roditelj djevojčice, shvatiš da je ona jaka koliko i svi oko nje – ona je sila na koju treba računati, vatrena duša s istim željama i strastima kakve ima svako drugi. Ipak, dok sjedim u dijelu prodavnice u kojem se nudi šminka, uviđam da je većina neće vidjeti kao takvu. Vidjet će je kao lijepo lice i tijelo za uživanje. I reći će joj da mora da izgleda na određeni način da bi vrijedila i bila uticajna.

Ali riječi imaju moć i, možda, samo možda, rieči oca mogu da se takmiče s riječima svijeta. Možda očeve riječi mogu pomoći djevojčici da pretvori šamar institucionalizovanog srama u stabilan osećaj sopstvene vrijednosti i ljepote.

Očeve riječi nisu druge riječi, ali imaju drugačije značenje:

Sjajna snaga

Neka tvoja snaga ne bude u noktima, već u srcu. Razumi ko si, a potom ćeš moći da se uspješno probijaš kroz život.

Izaberi svoj san

Ali neka taj san ne dođe s rafa. Pronađi tiho mjesto u sebi i posadi tu prave snove. Otkrij šta želiš u ovom svijetu, a kada izabereš – nastavi s time, s integritetom i nadom.

Gola

Svijet želi da se razgolitiš. Međutim, ti skini rukavice. Reci šta ti je na srcu. Budi ranjiva. Rizikuj. Voli sve koji i sami jedva znaju šta je to ljubav. Čini to ogoljeno. Otvoreno. Raskalašno.

Bezgrešno

Budi uvijek svjesna jedne stvari – bezgrešnost ne postoji. To je iluzija koju su stvorili ljudi koji su zainteresovani za tvoj novčanik. Izabereš li da tragaš za savršenstvom, budi nepogrešivo zahvalna zbog toga ko si i zbog svih koji te okružuju.

Prkosi godinama

Tvoja koža će se naborati, a mladost će iščeznuti, ali tvoja duša će vječno ostati mlada. Uvijek će znati kako da se igra, kako da uživa i kako da luduje u ovom životu u kom imamo samo jednu priliku. Prkosi starenju svog duha.

Besprijekorna završnica

Kraj nema nikakve veze s tim kako danas izgledamo, ali ima veze s time kakav je naš život. Neka, zato, godine života budu priprema za dan kada će doći kraj. Stari graciozno, rasti mudro, voli toliko da ljubavlju obuhvatiš sve ljude. Neka tvoja besprijekorna završnica bude spokojan zagrljaj kraja i put ka nepoznatom, a tvoj život dar svakome kome si u srcu.

Malena, ti voliš sve što je roze i ukrašeno i siguran sam da ćeš jednog dana i sama shvatiti da li je šminka zaista važna. Ipak, molim se da ti jedna riječ postane važna – poslednja riječ koju izgovoriš pred spavanje, kada te pitam gde si najljepša. Riječ koja je toliko svijetla da je nijedan korektor ne bi mogao sakriti.

Gde si najljepša? Unutra.

Od mog srca tvom,

Tata”

Novi.ba/Yumama

Ne propustite