Pojavila se odbjegla žena šeika iz Dubaija: Tek sad kreće SKANDAL - evo gdje je i zbog čega uslikana PRINCEZA HAJA

Kiosk
Pojavila se odbjegla žena šeika iz Dubaija: Tek sad kreće SKANDAL - evo gdje je i zbog čega uslikana PRINCEZA HAJA
.

Princeza Haja bint al Husein (45) koja je u najvećoj tajnosti sa djecom napustila supruga i pobjegla u Veliku Britaniju, sada je uslikana ispred suda u Londonu, gdje je počela borba za starateljstvo nad djecom nje i šeika Muhameda al Maktuma. 

Haja je bila u pratnji advokatice i tjelohranitelja.

Primijetili su kako je bila veoma uznemirena dok je prilazila sudu.

haja2

Foto: Profimedia

Da je napustila 25 godina starijeg supruga saznalo se prošlog mjeseca, kada je otkriveno i da se šesta supruga milijardera iz Ujedinjenih Arapskih Emirata boji za život i da živi u zapadnom Londonu, u vili vrijednoj 85 miliona funti.

Suđenje je obavijeno velom tajnosti, ali su i Haja i šeik koji nije prisustvovao suđenju u zajedničkoj izjavi saopštili da je borba vezana samo za starateljstvo nad djecom i da se ne tiče njihovog razvoda.

Pretpostavlja se da će oboje u procesu upotrebiti sva sredstva koja imaju na raspolaganju, a ako šeik dobije bitku, velike su šanse da princeza nakon suđenja nikad više neće videti djecu jedanaestgodšnju Džalilu i sedmogodišnjeg Zajeda.

hajaa

Foto: Profimedia

Neki upravo zbog ovakve situacije pretpostavljaju da će Haja na sudu izneti prljave detalje o bivšem suprugu, između ostalog i detalje njegovog odnosa prema kćerkama iz druguh brakova koje su nakon pokušaja bijega zatvorene i o kojima se ne zna ništa.

haya

Foto: Profimedia

A iako je saopšteno da se suđenje neće ticati odnosa princeza i šeika, Haja je na sudu zatražila zaštitu od supruga.

Prema engelskom zakonu, osoba se štiti od prinudnog braka, bilo da je već sklopila takav brak ili je prisiljena da to učini.

haya3

Foto: Profimedia

Haja želi da se zaštiti od mogućnosti da bude vraćena u Dubai. A želi i da zaštiti kćerku Džalilu koja sa 11 godina već ima ugovoren brak.

haya4

Foto: Profimedia

(Zena.blic.rs)

Ne propustite