SKUP PROPUST: Kompanija najbogatijeg čovjeka na svijetu napravila je NEVJEROVATNU GREŠKU, a to će koštati desetine hiljada dolara

Tech
SKUP PROPUST: Kompanija najbogatijeg čovjeka na svijetu napravila je NEVJEROVATNU GREŠKU, a to će koštati desetine hiljada dolara
.

“Amazon” je rasprodao velik broj foto aparata tokom ove nedjelje, a neki imali su sreće da prođu bolje nego što su ikada mogli da zamisle. 

Greška prilikom označavanju cijena omogućila im je da nabave posljednju reč tehnologije po ekstra “sniženoj” cijeni. Uređaji vrijedni stotine i hiljade dolara, od čega neki i preko 5.000, prodati su po cijeni ispod 100 dolara. 

Sve je počelo kad je neko primetio da se “Sonijeva” kamera a600 i objektiv 16-55 mm prodaju za svega 94,50 dolara na “Amazonu”

screenshot-4

Foto:Profimedia

Korisnik je odmah šerovao ovu povoljnost, pa su ubrzo mnogi naručili skupu kamere za male pare, dok su drugi korisnici ipak videli normalnu cijenu od 550 eura.  Onda su ljudi shvatili da se i drugi foto aparati i objektivi prodaju za 94,50 dolara i počeo je haos.

Bukvalno sve je 94,50. Kupio sam stvari u vrijednosti od 10.000 dolara za ukupno 900 - naveo je jedan sretni kupac.

screenshot-3

Foto:Riccardo Antimiani 

- Ja sam kupio sočivo vrijedno 13.000 za 94 - naveo je drugi, odnoseći se na “Kenonov” EF 800 mm f/5.6L IS. To je 99,3 odsto popusta - primetio je neko.

Neki su se obratili “Amazonovoj” službi za kupce, gde im je rečeno da će njihove narudžbe biti poslate. 

Portal Petapixel.com navodi da je fotograf Kodi Mekgi uspeo da kupi “Fudžijevu” kameru X100F, vrijednu 1.300 dolara za – 94,50.

Novi.ba/Blic

Ne propustite