Želite se ofarbati? Ove stvari morate znati prije nego što napravite taj korak

Moda i ljepota
Želite se ofarbati? Ove stvari morate znati prije nego što napravite taj korak
Kosu je potrebno njegovati da bi bila zdrava.

Kosu je potrebno njegovati da bi bila zdrava. Kada je riječ o kosi nitko je bolje ne poznaje od frizera.

Ovo su male tajne koje svaka djevojka mora znati.

1. Slika može reći hiljadu riječi
Od velike pomoći je slika koju donesete u salon i kažete da želite takvu frizuru. Međutim, na friturama sa slike je rađeno nekoliko sati kako bi svaka dlaka bila na svome mjestu. Nemojte se razočarati ako vaša frizura ne bude baš takva.

2. Najbolji način za posvjetljenje kose
Ako ste prirodno tamni ,a željeli biste svijetliju nijansu kose izbjegavajte previše svijetle boje. Umjesto toga koristite vašu prirodnu bazu i postepeno prelazite u svijetliju boju. Na ovaj način ćete uspjeti da izbjegnete stvaranje neželjenih narandžastih tonova.

3. Farbanje i posvjetljenje su dvije suprotnosti
Ako planirate da potamnite kosu ili da odaberete sličnu nijansu, potrebno je da frizer izvrši tehniku ubrizgavanja molekula boje u dlaku. U suprotnosti, ako želite svijetliju boju, taj proces podrazumijeva uklanjanje molekula (melanina) iz vaše kose.

4. Prvo šišanje pa farbanje kose
Prvo što trebate uraditi jeste da se ošišate, pa tek onda farbate. Šišanjem će frizer "upoznati" vašu kosu i na taj način odrediti boju koja vam najbolje pristaje. Boja kose mora se uklopiti uz vaš oblik lica.

5. Budite stpljivi
Frizeri nisu mađioničari! Imajte na umu da ponekad bojenje kose predstavlja putovanje. Koliko god da bismo voljeli da od te crvene pređemo u plavu, u samo jednom potezu, to je jednostavno nemoguće. Vjerujte svom frizeru i budite strpljivi.

6. Boja kose se može isprati i oštetiti na moru
Na moru morate zaštititi kosu. Ako ste platinasta plavuša, na moru vaša kosa može požutjeti. Ako ste brineta, vaša kosa može dobiti narandžaste tonove. 

7. Koristite profesionalne proizvode za zaštitu kose
Koristite profesionalne proizvode za njegu kose nakon farbanja. To je podjednako važno kao dobar šampon i regenerator. Zato investirajte u dobre proizvode za dubinsko hranjenje kose, koji će zadržati boju.

8. Odaberite najbolju tehniku farbanja kose
Raspitajte se o najboljim salonima u gradu i potražite frizera koji će se ophoditi prema vašoj kosi baš onako kako ona i zaslužuje. Tehnika bojenja igra veoma važnu ulogu u tome, te se raspitajte o svim pozitivnim i negativnim efektima bojenja.

Ne propustite