Ovo je veliki rezultat za bh. sport

Ostali sportovi
Ovo je veliki rezultat za bh. sport
Zukan je zahvalio svima na podršci koja je dovela do bronzane medalje u Bremenu.

Bosanskohercegovački karatisti nastavili su dobrim nastupima na međunarodnim takmičenjima u ovoj godini. Posljednji u nizu koji se s velikih takmičenja vraća s medaljom je Admir Zukan, koji je osvojio bronzu na Svjetskom prvenstvu u Bremenu u apsolutnoj kategoriji.

Zukan je zahvalio svima na podršci koja je dovela do bronzane medalje u Bremenu govoreći da se, uprkos velikim problemima, uspio fokusirati samo na borbe i da je to donijelo sjajan rezultat.

“Presretan sam zbog ostvarenog rezultata i ovo je najveći rezultat u mojoj karijeri. Ukratko, kruna moje karijere. Nadam se da će svi razumjeti koliki je ovo veliki rezultat za naš sport”, kazao je Zukan.

Selektor muške karate reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Klepić se pohvalno izrazio o cjelokupnom ambijentu reprezentacije BiH, kazavši da je Zukan “već sada jedan od najboljih takmičara na svijetu u svojoj konkurenciji“.

“Zukan je taktički odradio veliki posao i bez velike borbe je osvojio bronzanu medalju. Zukana treba sačuvati još nekoliko godina. Njemu je tek 27 godina i to su najbolje godine za karatistu. On našoj zemlji može donijeti još barem nekoliko svjetskih odličja”, dodao je Klepić.

Trener reprezentacije Denis Muhović apelirao je da se rezultat Admira Zukana adekvatno nagradi.

“Mislio sam da će uzeti zlato, ali nas je Iranac iznenadio te se nismo mogli pripremiti za njega i jednostavno nije mogao ući u finale. Meč za bronzanu medalju je dobiven taktički protiv jednog sjajnog takmičara koji ima vrhunske rezultate”, kazao je Muhović.

Predsjednik Karate saveza BiH Samir Ćatović je istakao da karate sport u BiH opstaje i pravi odlične rezultate zahvaljujući velikom entuzijazmu te trenerima i roditeljima.

“Iskreno čestitam selektorima reprezentacije Denisu Muhoviću i Miroslavu Klepiću te Admiru Zukanu na osvojenoj bronzanoj medalji”, kazao je Ćatović.

Ne propustite