Kako da uklonite zakorjelu nečistoću sa električnog šporeta

Sve za dom
Kako da uklonite zakorjelu nečistoću sa električnog šporeta
Svaka domaći zna da je najbolje svaki put poslije kuhanja očistiti električni ššporet u slučaju da ga isprljate. Međutim, to, nažalost niste baš uvijek u mogućnosti. Donosimo vam jednostavan i efikasan način kako da površina električnog šporeta bude uvijek čista.

Svaka domaći zna da je najbolje svaki put poslije kuhanja očistiti električni šporet u slučaju da ga isprljate. Međutim, to, nažalost niste baš uvijek u mogućnosti. Donosimo vam jednostavan i efikasan način kako da površina električnog šporeta bude uvijek čista.

 

Potrebno vam je:

  • soda bikarbona
  • hidrogen peroksid
  • staklena ili keramička posuda
  • gumene rukavice
  • spužva sa abrazivom

Princip rada:

U staklenoj posudi pomiješajte sodu bikarbonu sa malo hidrogen peroksida. Dobijenu smjesu nanesite na zaprljanu površinu te istrljajte spužvom sa abrazivom. Ako se plašite da bi spužva sa abrazivom mogla da uništi površinski sloj šporeta, umjesto nje uzmite običnu spužvicu za suđe. Obavezno nosite gumene rukavice, a posebno ako imate osjetljivu kožu. Mrlje bi trebale da nestanu odmah nakon prvog pranja. Međutim, ako dugo niste čistili šporet, moguće je da ćete princip morati ponoviti bar još jednom.
 

Ne propustite