Fight Channel od ove srijede emitira kultni "reality" The Ultimate Fighter

Borba
Fight Channel od ove srijede emitira kultni "reality" The Ultimate Fighter
Najpoznatiji svjetski borilački "reality show" The Ultimate Fighter će se od sada prikazivati na Fight Channelu.

Najpoznatiji svjetski borilački "reality show" The Ultimate Fighter će se od sada prikazivati na Fight Channelu. Odlična je to vijest za sve ljubitelje UFC-a, ali i za sve one koji već godinama prate ovaj show koji je doslovce preporodio legendarnu promociju.

S obzirom da u ovom trenutku već traje emitiranje 20. sezone, Fight Channel će se  "uključiti" u 10. epizodu ove srijede emitirajući je u isto vrijeme kao i FOX Sports koji drži ekskluzivna prava za SAD. Kao uvod Fight Channel će emitirati 8. i 9. epizodu te će pružiti gledateljima šansu za upoznavanjem s aktualnom situacijom u natjecanju. Fight Channel će uživo emitirati i samo finale zakazano za 13. prosinca i lasvegaški Palms, piše "Fightsite".

10. epizodu TUF-a 20 pogledajte u noći sa srijede na četvrtak, 20. studenog  s početkom u 04:00 sata ujutro te u reprizi u četvrtak u 20 sati.

Prije nego što malo proanaliziramo aktualnu 20. sezonu, valja se podsjetiti kako je sve počelo. Bez lažne patetike nije pogrešno reći da je upravo show The Ultimate Fighter odradio ključan posao u približavanju UFC-a američkoj "main stream" publici. Prva sezona je emitirana davne 2005. te je vrlo brzo stekla nevjerojatan broj poklonika. Može se reći da je spoj zanimljivih likova, odličnih boraca koji su se pojavili te spektakularnog finala učinio svoje te je TUF preko noći postao "kultan". Princip je jednostavan; u veliku raskošnu vilu ugurate 16 boraca koji zajedno žive, treniraju, ali se i bore međusobno kako bi izborili unosan ugovor s UFC-om. Producenti ionako užarenu atmosferu često podgriju ponekim natjecanjem u nekom drugom sportu ili jednostavno organiziranjem tuluma gdje se nakupljene frustracije i teški karakteri često ispoljavaju svađama i skubima.

U samom finalu te prve inicijalne sezone su se susreli Diego Sanchez i Kenny Florian u srednjoj, te Forrest Griffin i Stephan Bonnar u poluteškoj kategoriji. Iako su Sanchez i Florian odradili dobar meč, ono što su Griffin i Bonnar ponudili uživo američkoj publici je zauvijek promijenilo sport. Nakon tog krvavog rata u kojem je Griffin za dlaku uzeo vrijedni naslov, čak su i najveći kritičari MMA-ja morali priznati da se radilo o nečem posebnom. Očarani bezkompromisnom borbom, UFC je obojici boraca pondio ugovor iako je prema pravilima samo pobjednik trebao postati dio UFC-a. Već tada je bilo jasno kako je The Ultimate Fighter odradio sjajan posao.

Teško je nabrojati sve borce koji su izašli iz TUF-a proteklih godina te su postali značajan dio Ultimate Fighting Championshipa. Neki su čak otišli i do kraja postavši prvci poput Rashada Evansa ili Matta Serre. Od poznatijih pobjednika valja istaknuti Diega Sancheza, Michalea Bispinga, Natea Diaza, Ryana Badera, Royja Nelsona ili Rossa Pearsona.

U aktualnoj 20. sezoni nazvanoj "Prvak će biti okrunjen" natječu se isključivo žene, a kako kaže sam naziv - cilj je okruniti prvu UFC šampionku u slamka kategoriji. Ovo je prvi TUF u povijesti sačinjen isključivo od borkinja. Djevojke treniraju pod paskom Anthonyja Pettisa i Gilberta Melendeza u tirkiznom, odnosno ljubičastom timu, a za sada se Pettis i njegov tim pokazuju kao puno uspješniji. Naime, od osam četvrtfinalistica čak sedam je iz njegovog tima, a jedino se Rose Namajunas progurala kao predstavnica tima Melendez. Samo finale je zakazano za 12. prosinac i casino "Palms" u Las Vegasu koji je već tradicionalno pozornica The Ultimate Fightera.  Valja napomenuti da je Dana White čak 11 od 16 natjecateljica pronašao u poznatoj ženskoj MMA promociji Invicta FC.

Četvrtfinala:

Carla Esparza vs. Tecia Torres

Aisling Daly vs. Jessica Penne

Felice Herring vs. Randa Markos

Rose Namajunas vs. Joanne Caldewood

Nema sumnje da je emitiranje kultnog The Ultimate Fightera vrlo mudar potez Fight Channela jer se pokazalo da je upravo ovaj "reality" show uspio MMA približiti "main stream" publici. Radi se o savršenom spoju sporta, zabave, ali i zavirivanja u tuđi život što je omiljena preokupacija moderne civilizacije. Tako da je uspjeh TUF-a i na regionalnom tržištu unaprijed osiguran.

Ne propustite