U Hercegovini sutra vedro, u ostatku zemlje oblačno

Bosna i Hercegovina
U Hercegovini sutra vedro, u ostatku zemlje oblačno
.

U našoj zemlji danas je preovladavalo pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne je zabilježen slab snijeg. Na sjeverozapadu Bosne je mjestimično zabilježena i slaba kiša.

Temperature zraka u 13.00 sati (°C): Bjelašnica -11; Ivan-sedlo -3; Sokolac -2; Bugojno, Srebrenica 0; Livno, Sarajevo 1; Bihać, Gradačac, Sanski Most, Tuzla 2; Bijeljina, Prijedor 3; Banja Luka, Brčko, Doboj 4; Trebinje 5; Široki Brijeg 7; Grude, Mostar 8; Neum 9.

Sutra se u Hercegovini i na jugozapadu Bosne očekuje pretežno vedro vrijeme. U ostatku  zemlje pretežno oblačno, uz djelimično razvedravanje tokom dana. Povremeno slab snijeg je moguć ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar u Bosni slab do umjeren, sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnje temperature kretat će se od -10 do -3, na planinama do -16, na jugu od -1 do 4, a dnevne od -5 do 0, na jugu od 0 do 4 °C.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. Povremeno je moguć slab snijeg. Jutarnja temperatura oko -8, a dnevna oko -4 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Ne propustite