TAJNE NAJBOLJIH KUHARA NA SVIJETU: Trikovi sa kojima će posao u kuhinji biti duplo lakši

Sve za dom
TAJNE NAJBOLJIH KUHARA NA SVIJETU: Trikovi sa kojima će posao u kuhinji biti duplo lakši
.

Gotovo svatko može složiti da je kuhanje umjetnost. Zato se je važno osloniti ne samo na naš talent za kuhanje, već i na  pravila. Štoviše, kuhanje ima svoje tajne koje kuhari prenose s jedne generacije na drugu.

k1

Volite čili paprike, ali želite manje ljutine? Samo uklonite sjeme  i isperite ih u hladnoj vodi. Ljutina će nestati, ali okus će ostati isti.

k2

Ako niste sigurni hoćete li staviti povrće u kipuću ili hladnu vodu, imajte to umu ovo: biljke koje rastu pod zemljom zahtijevaju hladnu vodu, a one koje rastu iznad tla zahtijevaju toplu vodom.

Kad mutite bjelanjke, okrenite zdjelu naopako kako biste provjerili da li su spremni: ako su spremni, trebaju ostati u zdjelici.

k3

Rezanje luka može biti jednostavno ako ga najprije podijelite na dva dijela, odstranite vrh i korijenje, Količina rezova ovisi o željenoj veličini kockica. I konačno, izrežite luk unakrsno.

Uvijek začinite svoju salatu tek nakon dodavanja soli. Inače, ulje neće dopustiti da se sol potpuno otopi.

k4

Tajna savršenog tijesta za slatke kolače je jednostavna: težina brašna treba biti jednaka težini šećera, a težina jaja mora biti jednaka težini maslaca.

Za kuhanje mekih i glatkih pire krumpira, dodajte malo mlijeka, sode bikrbone na vrh noža, i vrhnja, 2-3 minute.

Možete dobiti  više soka od agruma tako da ih stavite pod vruću vodu ili ih zagrijete u mikrovalnoj i čvrsto valjate u ruci.

k5

Koristite drvenu šipku kako biste provjerili je li ulje za prženje dovoljno vruće. Ako vidite mjehuriće oko štapa, to znači da je vrijeme za početak kuhanja.

Ako planirate poslužiti tjesteninu s umakom, nemojte dodavati ulje u vodu, jer neće dopustiti da umak zahvati i  tijesto svojim ukusom.

k6

Ako želite izrezati paradajz bez da napravite nered, strogo se provucite površinom paradajza: paradajz ima unutrašnje ''vene'' koje odvajaju sjeme od rubova.

Svatko zna da će posipanje površine brašnom spriječiti ljepljene tijesta. Međutim, ako izrađujete slatko jelo, brašno možete zamijeniti kakaovim prahom: to će stvoriti nježni miris i neće utjecati na okus.

k7

Svaki kuhar ima svoju tajnu za pripremu idealnog odreska. Ali u jednoj stvari se svi slažu - tava treba biti jako vruća.

Jeste li isprobali bilo koji od ovih savjeta? Ili možda imate svoje? Slobodno podijelite svoje trikove za kuhanje u komentarima!

Ne propustite