IZNENADIT ĆETE SE! Evo koliko često zapravo trebate čistiti svoj dom!

Sve za dom
IZNENADIT ĆETE SE! Evo koliko često zapravo trebate čistiti svoj dom!
_

Ma koliko lijep i uređen dom imate redovito čišćenje je neophodna, ukoliko želite da izgleda primamljivo ostalim.

Osim uređenja doma , čišćenje je važan zadatak koji će pomoći da vaš stambeni prostor izgleda lijepo, ugodno i bude higijenski ispravan. Koliko često trebate čistiti ovisi o pojedinom zadatku i prostoru, ali slijedi nekoliko jednostavnih uputa koje će vam pomoći pojednostavniti proces čišćenja.

1

Kuhinja – Nakon kuhanja biste trebali obrisati površine, staviti posuđe u perilicu i skloniti namirnice koje ste koristili. Nakon obroka suđe trebate pospremiti sa stola i staviti u perilicu. Sudoper operite jednom dnevno, najbolje uvečer prije spavanja, a pod jednom ili dvaput tjedno. Hladnjak prebrišite kada je prazniji, prije nego što idete u nabavku, a detaljno biste ga trebali očistiti sa svakim novim godišnjim dobom, dakle četiri puta godišnje.

2

Kupaona  –  Kupaona se najbrže prlja od svih prostorija te je svakodnevno čišćenje nužno. Umivaonik svaki put za sobom saperite, kao i kadu nakon korištenja. Jednom tjedno biste trebali očistiti sredstvima za čišćenje kompletnu kupaonicu uključujući i pod.

3

Spavaća soba – Ona treba manje posla od ostalih prostorija u domu. Jednom tjedno trebate usisati podove, presložiti ormare i obrisati prašinu. Krevet trebate napraviti svako jutro, kao i eventualno pokupiti igračke i sl. stvari ukoliko se radi o dječjoj sobi.

4

Dnevni boravak – Stanje vašeg doma u velikoj mjeri ovisi o dnevnom boravku jer većina ljudi koja vam dođe u posjet jedino i ima priliku vidjeti dnevni boravak. Ako živite sami, dnevni boravak može danima ostati netaknut, ali ako vas je više u domu ili imate ljubimca svakodnevno čišćenje je nužno. U pravilu, podove trebate usisavati 3 puta tjedno. Knjige, šalice sa stola i druge sitnice svakodnevno vratite na svoje mjesto. Prašinu trebate brisati 1 do 3 puta, ovisno o položaju stana i broju ukućana. Jednom mjesečno trebate usisati namještaj, zavjese perite po godišnjim dobima, a  jednom godišnje tepihe.

5

Ostale aktivnosti
Jednom godišnje trebali biste napraviti generalno čišćenje. Trebali biste očistiti iza i ispod svakog komada namještaja, očistiti lustere i lampe, preličiti mrlje na zidovima, isprazniti sve ormare i prebrisati police  i sl.

6

IŠLE SU JOJ NA ŽIVCE NJENE STARE PLOČICE, PA SE DOSJETILA GENIJALNE STVARI: Pogledajte šta je uradila od njih (FOTO)

Ne propustite