SVI DRŽIMO CRNI LUK U FRIŽIDERU: Kad čujete šta su otkrili doktori, ODMAH ĆETE GA IZVADITI!

Sve za dom
SVI DRŽIMO CRNI LUK U FRIŽIDERU: Kad čujete šta su otkrili doktori, ODMAH ĆETE GA IZVADITI!
.

Stručnjaci često upozoravaju da crni luk nikako ne trebamo ostavljati u frižideru, a sada je stiglo i objašnjenje.

UZELA JE DRVENU PLOČU, EKSERE, ČEKIĆ I KONAC: Kad su gosti vidjeli šta je napravila, ODMAH SU SE BACILI NA POSAO! (FOTO)​

Naime, ako luk ostavite u frižideru, on će se na niskoj temperaturi pretvoriti u šećer, što dovodi do promjene u strukturi luka, pa on postaje mekan i gnjecav. 

1

Kako bi održao svoju svježinu, luk treba ostavljati na hladnom, mračnom i suhom mjestu, i to u nekoj mrežici kako bi do njega dopirao i vazduh.

luk-1-1

U takvom stanju možete da ga čuvate i do 30 dana. Ako ga držite na sobnoj temperaturi, održaće se sedam dana.

luk1

Stručnjaci upozoravaju da u frižider ne smijemo ostavljati ni neiskorištene polovice luka, jer se tada na njemu množe štetne bakterije.

luk

BONUS SAVJET: RIJEŠITE SE NEUGODNOG MIRISA FRIŽIDERA

1. Sirće

Dobro poznat recept za eliminisanje neprijatnih mirisa, koji su još i naše bake koristile, predstavlja mješavinu sirćeta i vode. Kada smućkate ove dvije tečnosti dobijenom istrljajte čitavu unutrašnjost frižidera i sačekajte da se malo provjetri. Rezultati će biti skoro trenutni.

sirce

 

2. Soda bikarbona

Drugi način takođe poznat dugi niz godina predstavlja mješavinu sode bikarbone i vode. Kao i u prvom slučaju, natopite krpu ovom smjesom i istrljajte unutrašnjost frižidera.

soda

3. Papirni ubrusi

Za jači smrad umotajte papirne ubruse u kugle i ubacite ih u frižider. Ostavite ih da stoje nekoliko dana, a kada ih izvadite i bacite, istrljajte frižider sirćetom i vodom, kao što smo već predložili.

frizider3

4. Soda bikarbona ili zrna kafe

U slučaju da riješite da otopite frižider, onda može da vam posluži i soda bikarbona ili zrna kafe koje možete da postavite u njega dok ga držite otvorenim.

kafa-foto-shutterstock-01-1000x0

5. Ekstrakt vanile

frizider

Par kapljica ekstrakta vanile nakapajte na tufer od vate i ubacite u frižider. Ostavite da odstoji nekoliko dana, nakon toga ne samo što će eliminisati smrad, već ćete imati i frižider prijatnog mirisa.

Ne propustite