Ako mijenjate bravu OVE STVARI MORATE ZNATI: Zaštitite svoj dom od lopova!

Sve za dom
Ako mijenjate bravu OVE STVARI MORATE ZNATI: Zaštitite svoj dom od lopova!
.

Ove godine policija u Japanu je uhapsila mladića koji je živio na drugom katu nečije kuće šest mjeseci. 90-godišnji vlasnik kuće nije primijetio tog čovjeka iako nije previše skrivao. Čak je ostavio cipele kraj vrata.

Naravno, takve se stvari događaju rijetko, ali sasvim je moguće da i vaš dom posjeti neželjeni gost, pogotovo tokom sezone godišnjih odmora i dugih poslovnih putovanja.

Ako mislite da vam se to već desilo, ili postoji mogućnost da se desi, evo nekoliko trikova kako možete zaštititi svoj dom.

1. Nit ispred vrata

z1

Jedan od najjednostavnijih načina je pričvrstiti tanku nit koju je teško primijetiti ispred vrata. Kad se vrata otvore, nit će biti rastrgana. Ali trebate znati da će vam biti teško napustiti stan - pazite da ne uništite vlastitu zamku. Naravno, ovo radi samo ako se vrata otvaraju unutra.

2. Perle

z2

Ako stavite čašu punu perli u blizini ulaza, definitivno će biti prosute kad se vrata otvore.

3. Kolačić ispod prostirke

z3

Drugi "klasičan" način je ostaviti kolačić ispod prostirke koja se nalazi ispred vrata. Ako netko dođe , najvjerojatnije će zdrobiti kolačić bez i da primijeti.

4. Fotografija "prije"

z4

Moderna tehnologija može pojednostaviti praćenje tajanstvenog posjetitelja. Na primjer, ako sumnjate da je netko dirao vaše ormare, samo napravite fotografiju prije nego što odete, a kada se vratite usporedite stanje.

OSTAVIT ĆE VAS BEZ RIJEČI: Fantastične ideje za male kuhinje, POSLJEDNJU MORATE VIDJETI!

5. Aplikacija za snimanje buke

z5

Danas većina ljudi ima stari smartphone koji nitko više ne koristi. Instalirajte aplikaciju za snimanje zvuka i sakrijte uređaj u hodniku. Naravno, ova metoda funkcionira samo ako kratko vrijeme zbog baterije mobitela.

6. 'Nevidljiva' boja

z6

Očistite kvaku ulaznih vrata i sprejajte 'nevidljivu' boju na nju. Pazite da nakon toga ne uhvatite i vi rukom.  Koristite ultraljubičasto da biste vidjeli otiske prstiju.

7. Čaša vode

z7

Sve što trebate učiniti je ostaviti čašu vode odmah uz vrata.

8. Baby monitor

z8

Ako vam je skrivena kamera preskupa, možete se poslužiti Baby monitorom kako biste vidjeli neželjene goste.

Bonus:

z9

Ako imate sumnju da netko ima pristup vašoj kući, najlogičnije rješenje bi bilo promijeniti bravu, ali odabir iste nije lagan zadatak. Evo nekoliko preporuka:

- Pošto su u pitanju ulazna vrata potrebna vam je sigurna zaštita, a nemojte škrtariti.

-Nemojte pasti na tehnologiju. Ako vam se nudi visokokvalitetna elektronička bravica, nemojte je kupiti. Problem je što su one kvalitetne preskupe, a one koje koštaju manje je lako hakirati.

-Estetika bi trebala biti na dnu popisa prioriteta. Naravno, lijepo je imati luksuzna vrata, ali ona koja ne izgledaju pretjerano lijepa privlače manje pažnje.

SAVRŠENE: Ove genijalne ideje za DJEČJE SOBE će vas ostaviti bez riječi!

Ne propustite