JAD I ČEMER: Vi ste najveća sramota ove države, KUKAVICE!

Bosna i Hercegovina
JAD I ČEMER: Vi ste najveća sramota ove države, KUKAVICE!
Raznorazna razbojništva dešavaju se skoro svaki dan na ulicama Sarajeva, kao i drugih gradova, a bez obzira na broj policajaca koji se nalazi na radnom vremenu, pomaka prema naprijed nema.

Raznorazna razbojništva dešavaju se skoro svaki dan na ulicama Sarajeva, kao i mnogih drugih gradova, a bez obzira na broj policajaca koji se nalazi na radnom mjestu, pomaka prema naprijed nema.

Pitam se zašto i da li je policija kriva? Jasno je da oni ne mogu da nadgledaju svaki metar grada i da ne mogu spriječiti sve, ali jučerašnja situacija jednostavno me ostavila bez teksta.

Naime, vozeći se u autu uočio sam tučnjavu u blizini tramvajske stanici. Stajem na crveno i pratim dva mladića ( 15 do 18 godina) kako se fizički obračunavaju, a građani nijemo posmatraju sve to. 

Tučnjava, okey pomislio sam, a onda mi se dah zaledio i nisam mogao da vjerujem. U sekundi se iz torbice momka u njegovoj ruci stvorio nož, otvoren i spreman da naudi i ubije. Nisam mogao da vjerujem šta gledam, a glavnom ulicom u gradu normalno je trčati za nekim i ganjati ga nožem. 

A onda, olakšanje.. Vidio sam patrolu policije kako stoji samo 20 metara od mene, legao na gas i došao do njih, zamolio ih da spriječe eventualno ubojstvo ili teško ranjavanje, vjerujući da oni to mogu uraditi, ali da nisu vidjeli.

A onda je stigao odgovor koji je jednostavno sve riješio. 

"Zamolio bih te da prođeš dalje, vidiš da imam posla", reče pripadnik MUP-a Kantona Sarajevo, izvadi upaljač i zapali svoj Marlboro ni ne obazirujući se na ono što sam rekao.

DOKLE OVAKO? KADA ĆE DOĆI PRAVO VRIJEME DA SE PROBLEMIMA STANE U KRAJ I DA SE ZLOČINI NA ULICAMA ŠIROM BOSNE I HERCEOGIVNE I REGOINA ZAUSTAVE!? 

 

Ne propustite