Imala je preko 80 godina i nijednu sijedu! Tajna je u ovom napitku

Zdrav život
Imala je preko 80 godina i nijednu sijedu! Tajna je u ovom napitku
Dolaskom sunčanih dana nastupa idealno vrijeme za čišćenje organizma od toksina. Među najboljim načinima za to je tretman s jednim od najsnažnijih sredstava za detoksikaciju – pšeničnom travom, odnosno mladom pšenicom.

Dolaskom sunčanih dana nastupa idealno vrijeme za čišćenje organizma od toksina. Među najboljim načinima za to je tretman s jednim od najsnažnijih sredstava za detoksikaciju – pšeničnom travom, odnosno mladom pšenicom.

Pšenična trava djeluje poput čiste sunčeve energije, a 7,5 grama ima jednaku nutritivnu vrednost kao i 175 grama šargarepe, salate ili celera. Njene sposobnosti čišćenja organizma bile su poznate još u doba faraona.

Danas, kada se svakodnevno suočavamo sa stresom, zagađenom okolinom, štetnim zračenjima i nezdravom hranom, njeno detoksikacijsko djelovanje je važnije nego ikad.

Ako se osjećate umorno i teško i stalno ste dekoncentrisani, čišćenje organizma pšeničnom travom vam može pomoći da povratite energiju i poboljšate zdravlje.

psenicna-trava

Znakovi da vam je potrebna detoksikacija:

glavobolja
alergija
problemi s kožom
zadah i neprijatan miris tijela
loša probava
nadutost i gasovi
gojenje ili prekomjerno mršavljenje
zatvor
umor, loša koncentracija, slabo pamćenje
depresija
prijevremeno starenje

Dobrobiti pšenične trave

psenicna-trava2

Pšenična trava sadrži preko 100 elemenata potrebnih čovjeku, među kojima su esencijalne masne kiseline, važni enzimi i antioksidansi.

Jedan od važnijih elemenata je hlorofil, na kojeg otpada oko 70 posto sastava pšenične trave. Hlorofil je važan za izbacivanje otrova i teških metala iz tijela. Tu su i vitamini A, B, B17, C, E, F i K, te minerali kalijum, gvožđe, magnezijum i kalcijum.

Pšenicna trava povećava broj crvenih krvnih zrnaca, čisti krv i druge organe i stimuliše metabolizam. Zbog visokog udjela hlorofila obogaćuje krv kiseonikom. Efikasno čisti jetru i neutrališe toksine. Podstiče rad štitne žlijezde i smanjuje kiselost organizma.

Sok od pšenične trave vraća boju sijedim vlasima

Redovno konzumiranje svježeg soka mlade pšenične trave pruža nam mnoge prednosti, a jedna od njih je i ta da može usporiti rast sijedih vlasi i vratiti sijedoj kosi njenu prirodnu boju!

S 82 nije imala nijednu sijedu!

Ispijanje sokova od mladih zelenih žitarica prva je promovisala dr. Ann Wigmore. Ona je detaljno istražila ljekovita svojstva soka od mlade pšenice i razvila je i detaljno opisala proces uzgoja mlade pšenice u plitkim posudama kod kuće ili na bilo kom mjestu. Izmislila je i jeftin sokovnik za mladu pšenicu kako bi taj životni eliksir učinila dostupnim svakom, prenosi Atma.hr.

wigmore

Sa 82 godine dr Wigmore nije imala nijednu sijedu vlas! To je bilo toliko nevjerovatno da su je studenti zamolili da im dopusti da prouče njenu kosu u laboratoriji. Test je pokazao da je to bila njena prirodna boja!

Sok od pšenične trave je ujedno i odličan čistač krvi i pomaže u podmlađivanju i regeneraciji naše kože.

Zbog visokog udjela hlorofila, kao i aminokiselina, minerala, vitamina i enzima pšenična trava omogućava širok spektar zdravstvenih koristi i ljekovitih prednosti.

Počnite sa količinom od 30 ml soka na dan, koju postepeno možete povećati do 30 ml dvaput dnevno.

Evo kako da uzgajite pšeničnu travu:

1. Potopite sjemenke pšenice 8-12 sati.
2. Sjemenke ostavite u staklenoj tegli i tokom naredna 24 sata isperite ih tri puta.
3. Kada se počne nazirati klijanje, posadite sjemenke na vrh zemlje. Odnos neka bude jedan dio treseta prema tri dijela zemlje.
4. Zalijte posađenu pšenicu i pokrijte teglu tokom prva tri dana, da se ne isuši. Tokom tih dana dobro zalijte pšenicu ujutro, a uveče je poprskajte vodom.
5. Četvrti dan otkrijte teglu, neka sjemenke budu na indirektnom svetlu.
6. Idealna temperatura za rast pšenice i izbejgavanje pljesni je 21C do 26C. Ako se pojavi buđ, uzgajite novu pšeničnu travu.
7. Pšenicnu travu možete sjeći kada naraste oko 20 centimetara. Dva dana pre sječenja iznesite je na sunce da bi došlo do sinteze hlorofila.
8. Za novu turu, koristite novo sjeme i zemlju.
9. Sok od pšenične trave možete iscijediti pomoću sokovnika ili je samljeti u blenderu uz dodatak vode.

Shake od pšenične trave:

Izmiksajte u blenderu sljedeće sastojke:

30 ml soka pšenične trave
kašiku isjeckane mente
šoljicu ananasa
šoljicu soka od pomorandže
pola šolje soka od limuna
kašičicu meda
2/3 šoljice leda

Ne propustite