DODIK OTKRIO PAKLENI PLAN, NIKO NE MOŽE VJEROVATI: Dan pred izbore SPREMA SE HAOS

Bosna i Hercegovina
DODIK OTKRIO PAKLENI PLAN, NIKO NE MOŽE VJEROVATI: Dan pred izbore SPREMA SE HAOS
.

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, postao je poznat po svojim konstantnim ''teorijama zavjera'' protiv njega i Republike Srpske, pa su tako tajni planovi i razni planovi 'sabotaže' konstantno na njegovom repertoaru.

dodik

Tako je u novom intervjuu za Javni servis RTRS, koji je pod Dodikovom kontrolom, tokom dana ekskluzivo objavljena njegova izjavu o postojanju "dramatičnog plana da se 6. oktobra od Banje Luke napravi grad-slučaj".

milorad-dodik01

dodik

Riječ je o izvatku iz šireg intervjua, a Dodik u njemu na konfuzan način tvrdi kako je netko dogovorio da netko otme, odnosno zauzme 50 kamiona koji bi uoči izbora trebali dovesti glasački materijal u Banju Luku.

dodik

dodik

"Ako to ne prođe, oni bi 6. oktobra organizirali miting kako bi na njemu nešto kao politički govorili. Onda će stranci u Sarajevu reći kako je to miješanje u izbornu šutnju, poništavaju se izbori u Banjoj Luci i samo se od Banje Luke pravi slučaj", kazao je Dodik.

dodik

Iako u izvatku iz intervjua ne pojašnjava tko stoji iza navodnog scenarija, iz konteksta se da zaključiti kako se Dodik zapravo ponovno obračunava s pokretom Pravda za Davida, čiji pripadnici već mjesecima traže cjelovitu istragu o smrti mladića Davida Dragičevića, koji je pod nerazjašnjenim okolnostima pronađen mrtav u Banjoj Luci potkraj marta.

david

david-dragicevic-protest-2-700x402

Davidov otac Davor je na jednom od okupljanja koja se i dalje svakodnevno održavaju na Trgu krajine u Banjoj Luci, zaprijetio kako neće biti izbora 7. oktobra ukoliko se do tada ne otkrije tko je odgovoran za smrt njegova sina, za kojega tvrdi da je ubijen, odnosno da nije nastradao nesretnim slučajem kako kaže policija.

davor-dragicevic-1

davor

"U Banjoj Luci će sigurno biti održan veliki skup dan pred izbore", potvrdio je Dragičević posljednji put 27. jula ističući da ga ne zanima izborna šutnja, ali i da mu ne pada na pamet tražiti dopuštenje za takvo okupljanje.

Pogledajte video:
 

davor

davor

Dodik je ranije optužio Davora Dragičevića da politizira smrt svog sina i stavlja se u službu oporbenih stranaka, a Dragičević je takve optužbe odlučno odbacio tvrdeći da je jedino što on želi ISTINA I PRAVDA za njegovog sina.

davor-png

pravda

pravda-za-davida

pravda-za-davida

 

Ne propustite