Psi i djeca - nabolji prijatelji

Zanimljivosti
Psi i djeca - nabolji prijatelji
Vaše dijete želi psa i vi ste konačno popustili nagovaranjima. S obzirom da stručnjaci tvrde kako kućni ljubimci uče djecu odgovornosti te da takva djeca rijeđe oboljevaju od alergija, čini se, postupili ste ispravno. Sada je na redu odabir pasmine. Istražili smo koji su to psi najbolji prijatelji djece.

Vaše dijete želi psa i vi ste konačno popustili nagovaranjima. S obzirom da stručnjaci tvrde kako kućni ljubimci uče djecu odgovornosti te da takva djeca rijeđe oboljevaju od alergija, čini se, postupili ste ispravno. Sada je na redu odabir pasmine. Istražili smo koji su to psi najbolji prijatelji djece.


Jeste li znali kako od deset obitelji koje nabave psa, svaka četvrta odustane od toga unutar jedne godine? Često je to zato što pas ne odgovara načinu života i osobnostima članova obitelji. Dakle psa prije toga trebate upoznati i provesti neko vrijeme s njim, a ako se radi o štencu to možete primjeniti na leglu iz kojeg dolazi ili eventualno provesti neko vrijeme sa njegovom majkom.
Djeca su djeca- trebate znati hoće li pasmina koju odaberete imati za njih tolerancije.
Trebate izdvojiti dovoljno vremena da razmotrite potrebe vrijeme za sve aktivnosti koje će psu biti potrebne, jer ako ga mislite držati zatvorenog, onda ga ne trebate ni uzimati. Posebno ako imate djecu u kući, trebat ćete pronaći psa koji je strpljiv i podnosi gnjavažu.

Učite svoje štene i svoju djecu
- Dajte psu mjesto koje će biti samo njegovo. Bez obzira radi li se o kućici ili ograđenom prostoru u dvorištu, odnosno deka na podu podruma, psu je potreban njegov vlastiti prostor. Naučite svoju djecu da se drže podalje od njega kada je na svom mjestu, da bi se bas osjetio ugodno.
- Naučite svoju djecu i njihove prijatelje kako se ponašati u blizini pasa: pustiti da ih pas upozna njuškanjem, izbjegavati nagle pokrete i vrištanje. Djecu trebate učiti da se sa psima ponašaju prijateljski.


Bokser: ova pasmina je jako orijentirana na ljude i žudi za društvom koje mu Vaše dijete može pružiti.; međutim, mladi su bokseri jako bučni i možda se Vaše malo dijete neće moći nositi s njima.
Škotski ovčar: ovčari su inteligentni, osjetljivi i nježni, zapravo, gotovo ih nikad ne koriste kao policijske pse jer im je preteško nekoga ugristi!
Lisičar: i engleska i američka vrsta su jako dobre s djecom.
Zlatni retriver: stopostotni obiteljski pas. Goldeni su poznati po svom strpljenju i toleranciji na praktički sve što djeca mogu napraviti. Njihova ekstremna potreba za konstantnom pažnjom obično odgovara dječjoj potrebi za konstantnom igrom.
Njemačka doga: imate li puno mjesta u svom domu, možda ćete razmišljati o dogi. Ovaj je divovski pas vrlo nježan, no bit će potreban oprez u blizini jako male djece, čisto zbog njegove veličine.
Labrador retriver: kao najpopularnija pasmina u Americi, labrador je jako dobar s djecom. Mladi labradori su JAKO živahni-možda neće biti dobro da nabavite štene labradora dok su Vam djeca još jako mala.
Mastif: još jedan nježni div. Imate li mjesta u kući i djeca su dovoljno stara da ih ne pogazi, mastif bi mogao biti odličan izbor.
Staroengleski ovčar: ovoj zaigranoj pasmini nadjenuli su nadimak "babysitter" jer su tako dobri u čuvanju djece, što je značajka koja im je ostala iz davnina kada su ih koristili za čuvanje stada.
Bigl: posjeduje snažan čoporski mentalitet i društvenu narav. Biglovi uživaju u pažnji, grubim igrama i bacanju loptice. Strpljivi su s djecom, no djecu treba naučiti da ne ostavljaju vrata i ograde otvorenima- biglovi obožavaju lutati!
Bernski planinski pas: ovaj dragi, nježni pas treba društvo; on može biti najbolji prijatelj Vašeg djeteta. Ipak, obratite pažnju na njegovu veličinu, naročito u blizini jako male djece. Već jednim zamahom svoga repa može srušiti malo dijete s nogu!
Bloodhound: ovaj blagi, strpljivi pas voli pažnju koju mu djeca poklanjaju. Morate naučiti djecu da ga ne gnjave, jer će ovaj pas samo sjediti i trpjeti. Pobrinite se da pas dobije malo samoće kako bi se odmorio.
Bostonski terijer: iako je ova pasmina izvorno nastala za borbe pasa, kasnije je selektivno uzgajan kako bi postao manje agresivan i odličan s djecom. Bostonski je terijer vrlo inteligentan i uživat će u igri s Vašom djecom.

 

Ne propustite