SANJALI STE PAUKA ILI PAUKOVU MREŽU: Evo šta vam vaša podsvijest time poručuje

Zanimljivosti
SANJALI STE PAUKA ILI PAUKOVU MREŽU: Evo šta vam vaša podsvijest time poručuje
.

U ovom članku ćemo govoriti o tome šta znači sanjati pauka i šta vaša podsvijest time pokušava da vam poruči. Lav Tolstoj je odlično izrazio suštinu pojave paukova u snovima i njihov značaj u životu, kako se mogu shvatiti pozitivno: „Način da postanete sretni jeste da poput pauka ispletete u svim pravcima mrežu ljubavi i u nju hvatate sve što možete“.

Sanjati pauka – šta to znači? To može predstavljati mnogo različitih stvari u zavisnosti od toga šta naša podsvest želi da nam kaže; sanovnik u obzir uzima situacije sa kojima se susrećemo u svakodnevnom životu, osjećanja koje možda nesvesno potiskujemo i emocija koja se javlja u snu, bez obzira na to da li je strah ili strpljenje. Šta znači kada u snu vidimo pauka?

U folkloru, mitologiji i kulturi pauk je uvijek predstavljao okretnost, strpljenje, postojanost i kreativnost koja plete mrežu života i umjetnost, ali i strah od smrti i svega nepoznatog. Takođe paci se smatraju nekad dobrim, nekad lošim predznakom. Ovdje dajemo nekoliko sugestija kako da protumačite san u kome ste vidjeli pauka i da ga bolje razumijete.

sanovnik-pauk

Kreativni napredak
Sanjati da pauk plete svoju lepu, delikatnu mrežu, to predstavlja neumoran rad i ogromnu kreativnost; verovatno na nekom polju života (vjerovatno vezanom za umjetnost ili neku vrstu kreativnosti) stabilno napredujete.

Zarobljenost
Pauci imaju jaku auru koja predstavlja mračnu, opaku i proračunatu stranu ženstvenosti jer ih povehujemo sa otrovnim ubodima. Zato sanjati da vas je pauk ujede, može značiti da u životu osjećate jaku dominaciju neke žene ili imate konflikt sa posesivnom i kontrolišućom majčinskom figurom, a emotivno niste u stanju da ga razriješite. Otrovni pauci su gotovo nevidljiva stvorenja koja pletu svoje mreže u cilju da uhvate plijen, tako da sanjati paukove na ovaj način takođe može značiti da ste se našli „zarobljeni“ u nekoj situaciji iz koje očajnički pokušavate da izađete.

Otuđenost
Često pauci u snovima znače da ste ispali iz kolosijeka ako je glavni fokus u snu na pauku koji izgleda pomalo drugačije – ne deluje vam ni kao insekt ni kao životinja, već kao neka zasebna vrsta. To znači da se osjećate kao autsajder u nekoj situaciji ili među određenim ljudima i da pokušavate da nađete način da se ponovo prilagodite.

Bolest
Narodni sanovnik smatra da kada u snu vidite pauka koji mili po vama, to može predstavljati zdravstvene probleme. Ovakvi snovi o paucima mogu predstavljati vaš nervni sistem, a paukova mreža nervne završetke.

Uspjeh ili neuspjeh
Sanjati ogromnog pauka koji ide prema vama može značiti da ste u nekom smislu nevjerovatno uspješni, ali ako vas ujede, to znači da će vam tu sreću uništiti neprijatelji. Ako vas ujede mali pauk, to obično predstavlja manje spletke i ogovaranja iz ljubomore. Sanjati smrtonosnog pauka u mnogim kulturama predstavlja loš predznak.


Sanjati paukovu mrežu

Kada sanjate paukovu mrežu, njen centar obično izgleda kao koncentrično ispletene niti koje se šire na sve strane i to simboliše beskrajne mogućnosti. Ili ograničavate sebe ili sebi dajete slobodu da ispitate šanse koje vam je život pružio i svoje skrivene potencijale tako što ćete slijediti božji plan postojanja i kreacije. Kada sanjate paukove, obično se za njih vezuje neka vrsta razbijanja iluzije, iznenadni „bljesak“ božansko volje u mraku koji osvijetli vaše nepoznate strahove. Takođe mogu predstavljati i mudrost koja dolazi kroz niti koje predstavljaju prošlost, sadašnjost i budućnost.

Sanovnik poručuje da je najbolji način da protumačite san jeste da, kada se probudite, pokušate da zapamtite što više detalja prije nego što izblijede pod zracima jutarnjeg svetla.

Da li se ponavljaju? Na brzinu razmislite o nedavnim događajima u svom životu ili osjećanjima ili postupcima koje ste nesvjesno potisnuli i o tome da li se u snu iznenada pojavila neka intenzivna emocija, jer dok spavamo naša čula su takođe uspavana, tako da naša podsvest može potpuno da se oslobodi. Zapitajte se kako vidite određene stvari u svom životu i na šta vas sve asociraju, to je obično najbolji način da rastumačite svoje snove. Ovo se odnosi i na tumačenje sna o paucima. Oni pletu mreže i podsjećaju nas da je život neprestano tkanje vremena i porstora i na nama je da vidimo kako ćemo istkati svoj život i šta stvaramo ili uništavamo.

(novi.ba/netsanovnik.net)

Ne propustite