BRZO UKLONITE SITNE BRADAVICE SA KOŽE: Potrebna vam je samo OVA namirnica!

Zanimljivosti
BRZO UKLONITE SITNE BRADAVICE SA KOŽE: Potrebna vam je samo OVA namirnica!
.

Fibromi su dobroćudne izrasline na koži koje su prema definiciji zapravo benigni tumori vezivnog tkiva. Na koži izgledaju kao maleni mekani čvorići, papulice na peteljci iznad nivoa kože – veličine od nekoliko milimetara pa do centimetra u promjeru.

Obično su boje kože, ali mogu biti i svijetlo pigmentirani. Promjene nisu zloćudne, ali ih je tokom života sve više, radi čega se vide i predstavljaju estetski problem.

Njihov broj i veličina se povećava s godinama. Nije poznat uzrok njihovog nastanka, no naslijeđe i debljina su bitni faktori u njihovom razvoju. Njihov broj varira prosječno od nekoliko pa do nekoliko stotina.

Dobra stvar je da ih možete ukloniti i u vašem domu bez odlaska doktoru. Potreban vam je samo jedan sastojak, a to je jabučni ocat

Smatra se da je jabučni ocat jedan od najefikasnijih kućnih lijekova. Može se koristiti za liječenje različitih zdravstvenih stanja, a uklanjanje fibroma je jedan od njih, zahvaljujući svojoj kiselosti.

Zapamtite, nikada ne smijete koristiti jabučni ocat za uklanjanje fibroma oko kapaka, jer može iritirati vaše oči!

Postupak:

-Pažljivo operite područje oko fibroma koristeći vodu i blagi sapun.

-Fibrom prvi put možete namakati u vodi 15 minuta (odnosno može se na njemu držati vata natopljena vodom) ili se pak fibrom malo protrlja s nečim (npr. novom četkicom za zube i sl.).

-Posušite.

-Natopite komadić vate jabučnim octom i iscijedite višak.

-Položite pamuk direktno na fibrom te ga osigurajte flasterom ili zavojem, da budete sigurni da će ostati na mjestu.

-Ostavite ga 15 minuta. Isperite vodom.

-Ponovite postupak 3 puta na dan, nekoliko dana do sedam dana ili više ako je potrebno (ne treba više namakati tj. trljati fibrom prije octa).

Ne propustite