SANJALI STE DA BAM ISPADAJU ZUBI? Saznajte šta to zapravo znači

Zanimljivosti
SANJALI STE DA BAM ISPADAJU ZUBI? Saznajte šta to zapravo znači
.

Snovi o zubima koji ispadaju među najčešćim su snovima i univerzalni su u različitim kulturama. Riječ je o jednom od onih neugodnih, dugotrajnih snova zbog kojih možete osjećati nelagodu čak i nekoliko sati nakon buđenja.
 

Prema tradicionalnim tumačenjima ispadanje zuba je znak lošeg zdravlja ili predznak nesreće ili smrti drage osobe; no iako navedeno može biti primjenjivo na neke sanjare, novija tumačenja daju nešto širu sliku i opsežnija objašnjenja.

Prema portalu dreammoods nekoliko je mogućnosti:

 

Strah od starenja

Postoji teorija da snovi o zubima odražavaju tjeskobu vezanu za vaš izgled i kako vas drugi percipiraju. Zubi imaju važnu ulogu u fizičkom izgledu i i zavođenju, dakle takvi snovi mogu proizaći iz straha od odbijanja, seksualne nemoći ili straha od starenja. U prilog ovoj teoriji idu i istraživanja o snovima koja su otkrila da žene u menopauzi imaju veću učestalost snova o zubima. Čini se da postoji korelacija sa starenjem i učestalosti ovakvih snova.

 

Teškoće u komunikaciji

Kada vam zubi nedostaju, otežano ćete pričati i izražavati se. To znači da vaš san možda naglašava neku teškoću u komunikaciji. Ne govorite o nečemu ili se osjećate onesposobljeni u toj namjeri, odnosno imate poteškoća u izražavanju.

 

Strah od neugode i sramoćenja

Sanjanje da vam zubi ispadaju ili trunu može se odnositi na vaše strahove od neugode ili sramoćenja u nekoj situaciji. Možda se osjećate nepripremljeni za neki zadatak i bojite se da ćete biti ismijani. Ti snovi često predstavljaju tjeskobu i pretjerivanje oko vaših briga. U većini slučajeva, ta briga je bespotrebna jer često  je ono što zamišljate daleko gore od stvarnosti.

 

Nedostatak samopouzdanja

Zubi se koriste za ugriz, žvakanje i gnječenje te u tom smislu simboliziraju moć. Do gubitka zuba u vašem snu može biti zbog osjećaja nemoći. Razmislite - nedostaje li vam moć u nekoj trenutačnoj situaciji? Možda imate teškoća sa izražavanjem sebe ili napredovanjem u životu. Ovaj san može biti znak da trebate biti sigurniji u sebe i vjerovati u vrijednost onoga što imate za reći.

 

Obmane i laži

Prema kineskom tumačenju, ovaj san može biti upozorenje da ste neiskreni ili lažljivi o nečemu u stvarnom životu.

 

Dobitak novca

Ispadanje zuba ne mora značiti isključivo nešto negativno. Prema nekim teorijama sanjanje zubi koji ispadaju znači da ćete dobiti novac.

 

Freudova teorija

Teorija zasnovana na Freudovoj psihologiji objašnjava da ukoliko žena sanja da joj ispadaju zubi to znači da podsvjesno čezne postati majkom, a kada je riječ o muškarcima, ovaj san znači strah od kastracije.

Kada pokušavate razjasniti što znači kada sanjate da vam zubi ispadaju, razmislite što se događa u vašem životu što bi moglo potaknuti ovakav san. Zapamtite da se ovakvi snovi mogu pojaviti kada ste u novoj vezi, kada promijenite posao ili tijekom nekog drugog prijelaznog razdoblja u vašem životu.

(direktno.hr)

 

Ne propustite