PREPORODILA SE: Pila je limun, med i vodu svakog jutra i dogodilo se ČUDO! (RECEPT)

Praktična žena
PREPORODILA SE: Pila je limun, med i vodu svakog jutra i dogodilo se ČUDO! (RECEPT)
.

Svi mi obično otrčimo do najbliže apoteke čim osetimo prve simptome prehlade ili nas muči glavobolja. Međutim, postoji bolji, prirodniji i jeftiniji način...
 

Kristal Dejvis, iz Australije, podelila je s nama svoju neverovatnu priču. Naime, prije godinu dana teško je oboljela od gripa, lekovi iz apoteke joj nisu pomagali, pa je pokušala nešto u šta ni sama nije vjerovala, ali – DOGODILO SE ČUDO. Evo šta je napisala:

“Prije godinu dana teško sam oboljela od gripa. Lijekovi iz apoteke nisu bili posebno efikasni. Jedna žena mi je preporučila da pijem toplu vodu s medom i limunom svakog jutra. Naravno, reagovala sam skeptično na njenu preporuku, ali ipak sam je poslušala. Grip je prošao, međutim, ovaj napitak je počeo da mi se sviđa.

Počela sam da ga pijem svaki dan i ta tradicija traje već godinu dana. Za to vreme moj organizam se transformisao na potpuno neočekivan način. Evo šta se sve kod mene promijenilo:

Za godinu dana nisam se nijednom prehladila. Ne muče me više bolovi u želucu.

Treba napomenuti da nikad nisam verovala u snagu narodne medicine. Bila sam rob apoteka. Kad bi me zabolio stomak - pila sam tablete. Hronični umor - pila sam vitaminske tablete... Nadam se da ste me razumeli.

Za godinu dana čak nisam ni jednom kinula. Moje glavobilje su prošlost. Sada nosim med i limun gde god da krenem. Pijem taj napitak čak i u hotelima.

Više ne pijem jutarnju kafu. I veoma lako se razbudim.

Moj limuno-medeni koktel oslobodio me zavisnosti od kafe. A zajedno sa njom, i od glavobolje. Sada imam mnogo više energije tokom dana. Odlično se naspavam, i nasmijana sam ujutru.

Ranije, da bih se potpuno razbudila, trebalo mi je skoro sat vremena. Sada nisam nervozna i ne pridikujem svojim bližnjima. Zaboravila sam kada sam poslednji put osećala napetost u prvom dijelu dana.

Ljudi u mojoj okolini su postali zdraviji. I ovo je najveća nagrada.

Ubijedila sam cijelu porodicu da slijede moj primer. Tako, tokom prošle godine, grip i druge zimske nevolje, nisam dobila ni ja, ni cijela moja porodica.

Ne znam kako deluje ovaj čarobni napitak, ali on radi! Veoma sam zahvalna toj ženi na savjetu.

Moj recept:

Obično, za čašu napitka iscedim polovinu limuna, dodajem kafenu kašičicu meda. Sve prelijem toplom prokuvanom vodom. Pijem taj napitak svakog jutra, nakon buđenja.

Trebalo bi da kažem da ukus ovog koktela može da se menja: sve zavisi od meda i limuna, koji konzumirate. Ponekad je kiselkast, ponekad je presladak. Nije to ništa.
 

Kako to radi?

Pretražila sam medicinske sajtove da saznam u čemu je tu stvar. I shvatila sam nekoliko važnih stvari.

Ovaj napitak štiti vas od infekcija urinarnog trakta.

Limun i med stimulišu rad probavnog trakta, a takođe hidriraju debelo crijevo. Kao rezultat dobijete odličan lijek protiv zatvora i cistitisa. Napitak je diuretski, a ljekari kažu da je on potpuno u stanju da vas zaštiti od problema vezanih za urinarni trakt.

 

Poboljšava varenje

Svaki deo ovog napitka potpomaže vaš probavni trakt. Limun pomaže žuči da proizvodi više žuči. Tako se hrana bolje vari, a vaš organizam dobija više hranljivih materija.

Med posjeduje moćna antibakterijska svojstva, samim tim odlično vas štiti od bilo kakvih infekcija. Takođe, tjera želudac da proizvodi više sokova koji omogućavaju organizmu efikasnije eliminisanje toksina. Iz tog istog razloga lakše ćete kontrolisati svoju tjelesnu težinu.

Tjera vas da sijate zdravljem i ljepotom.

Limun pruža mnoge pogodnosti kad je koža u pitanju. Takođe, pomaže da se pročisti krv. Organizam, ako ga "hranite" limunom, brže proizvodi nove krvne ćelije. Voda stimuliše proizvodnju kolagena, što je veoma korisno za vašu kožu.

Uglavnom, toplo preporučujem. Osim toga, ovo je ukusno. Jednostavno, probajte."

(novi.ba/telegraf.rs)

Ne propustite