OVO SVE MIJENJA: Jelena je u 16.43 posljednji SMS pred smrt poslala vlasniku OVOG BROJA telefona!

Kiosk
OVO SVE MIJENJA: Jelena je u 16.43 posljednji SMS pred smrt poslala vlasniku OVOG BROJA telefona!
.

Krivično vijeće Višeg suda u Beogradu naložilo je Višem javnom tužilaštvu da u naredbi za dopunu istrage protiv okrivljenog Zorana Marjanovića utvrdi ko je vlasnik broja telefona koji počinje ciframa 064 123****. Sa vlasnikom tog broja Jelena Marjanović na nasipu je razmijenila više SMS poruka, neposredno prije ubistva, a posljednja je bila u 16.43.

U spisima suda stoji da je tog 2. aprila 2016. godine Jelena Marjanović sa misterioznom osobom "ostvarila komunikaciju u vidu više SMS poruka". Jelena je koristila mobilni telefon sa brojem 064 1407 - 400, pišu "Novosti".

- Bazne stanice su u vrijeme vještačenja mobilne komunikacije na nasipu promijenile konfiguraciju u odnosu na onu od 2. aprila kada je Jelena nestala. Vještak je vještačio godinu i nešto poslije tog događaja. Išao je na nasip i zvao ljude iz MTS-a, a nikog od nas koji učestvujemo u krivičnom postupku. To je protivno zakonu. Takođe, sada će morati da se ispitaju svi koji su bili na nasipu u to vrijeme, odnosno oni čiji je mobilni signal registrovan - kaže advokat Aleksandar Zarić.

jelena-marjanovic-3

Pored toga u dopuni istrage, po naredbi suda, tužilaštvo će morati da ispita i malu Janu, Zoranovu i Jeleninu kćerku, koja je tog kritičnog popodneva bila sa njima na nasipu.

Više javno tužilaštvo moraće od policije da zatraži i dobije i izvještaje koji su načinjeni na osnovu naredbi sudije za prethodni postupak. Riječ je o dokumentima nastalim od 4. aprila do 10. maja 2016. godine.

Naredba KV veća Višeg suda odnosi se na desetak izvještaja, koji iz nekih razloga nisu dostavljeni tužilaštvu, ali ni odbrani optuženog Zorana Marjanovića. Njegovi advokati sumnjaju da se iz tih dokumenata može dokazati da Zoran nije počinio zločin.

U svojim odgovorima na optužnicu, četiri Marjanovićeva advokata navela su, pored ostalog, da istrazi nisu dostupni snimci sa desne kamere na kući porodice Jahovića. Taj snimak je korišten tokom prostorno-vremenskog vještačenja događaja od 2. aprila 2016. godine, kada je prijavljen nestanak pjevačice.

1277857-jelena-marjanovic-forenzicari-foto-kurir-facebook-ls

Sud smatra da će pribavljanjem ovih dokumenata bolje biti razjašnjeno šta se dogodilo tog popodneva na borčanskom nasipu Crvenka, kada je Jelena Marjanović nestala. Njeno tijelo pronađeno je sutradan u kanalu nasipa. Ubijena je sa najmanje devet udaraca u potiljak. Za njenu smrt optužen je suprug Zoran, ali sud traži nove dokaze kako bi se opravdalo postajanje osnovane sumnje da je on počinio zločin.

Prema riječima advokatskog tima, postoji nekoliko video-snimaka koji su zabilježili događaje na nasipu u vrijeme kada se zločin, prema navodima iz optužnice, odigrao.

- Na lijevoj kameri na kući Jahovića, koja je najbliža mjestu zločina, vide se Zoran i mala Jana kako trče. Snimljen je i biciklista, ali i automobil, koji idu nasipom. Sa desne kamere, koja pokriva samo mjesto gdje je Jelena napadnuta, snimak ima policija, ali nije dat i odbrani - navodi advokat Zarić.

 

(Novi.ba/Novosti.rs)

Ne propustite