BILI SU UZBUĐENI JER OČEKUJU BEBU: A onda su ljekari hitno morali PORODITI u 30. sedmici trudnoće, evo kako njena beba izgleda danas!

Zanimljivosti
BILI SU UZBUĐENI JER OČEKUJU BEBU: A onda su ljekari hitno morali PORODITI u 30. sedmici trudnoće, evo kako njena beba izgleda danas!
.

Saznanje da ćete postati roditelj prvi put u životu vjerovatno je jedno od najboljih osjećaja na svijetu, i ovaj par iz Linkolnšira u Engleskoj zaista je bio nevjerovatno uzbuđen kada su otkrili da očekuju bebu.
 

Majk i Brajani Korvud bili su srećni i puni iščekivanja i trudnoća je u prvim mjesecima bila besprijekorna, ali su stvari naglo krenule da se komplikuju. Ova Britanka otišla je kod ginekologa u 21. sedmici trudnoće, kada je isti potvrdio da je sve u redu i da čeka djevojčicu. Ona je nastavila da uživa u trudničkim danima, ni ne sluteći šta će je sačekati svega nekoliko sedmica kasnije.

Naime, Brajani je primijetila da se beba nije pomjerala u stomaku nekoliko dana, pa je pomislila kako to nije uobičajeno i normalno i riješila je da posjeti ljekara. Ginekolozi su je odmah pregledali, utvrdivši da je njena beba prestala da raste u 22. nedelji u materici, što se veoma rijetko dešava. Nije bilo mjesta čekanju - morala je odmah da se podvrgne porođaju kako bi bebu izvadili iz materice.

"Rekli su mi da se pripremim za rađanje tog dana. Isprva sam bila uzbuđena jer ću videti svoju bebu i jer nisam imala pojma ništa o prevremenom porođaju. Ali, onda sam shvatila da je prerano i bila sam preplašena", ispričala je Brajani.

Srećom, porođaj je protekao bez komplikcija i ona je rodila djevojčicu Avu Grejs sa svega 700 grama i srčanim problemima.

"Nije izgledala kao beba, bila je kao mala lutka. Pitala sam se da li će preživjeti, i rekli su mi da se situacija mijenja iz sata u sat, a potom iz nedelje u nedelju, ali ona je bila neustrašivi borac. Pogledajte je danas - nikada ne biste pogodili šta je sve prošla", istakla je Avina mama.

Uprkos tome što je ova beba rođena 10 sedmica ranije i sa nizom zdravstvenih problema danas je zdrava i energična jednogodišnja djevojčica. I dalje ima male probleme sa očima, ali ljekari tvrde da će joj ubrzo pomoći i u tome.

(novi.ba/zena.blic.rs)

Ne propustite