Jeste li čuli za terapiju čarapama: STARI RECEPT KOJI LIJEČI BOLESTI!

Porodica i zdravlje
Jeste li čuli za terapiju čarapama: STARI RECEPT KOJI LIJEČI BOLESTI!
.

Onima koji su slušali svoje bake ovo sigurno nije čudno. Saznajte kako da uz pomoć para čarapa, malo povrća i voća uspješno snizite tjelesnu temperaturu i izborite se sa prehladom.

Postoji nekoliko načina za koje mnogi tvrde da su se pokazali uspješnim protiv visoke temperature, posebno kod djece. Ističe se terapija čarapama, koju su primjenjivale i naše bake.

Krompir

Krompir narežete na kolutiće ili izrendate, stavite na stopala i obujete čarape, pa noge dobro utoplite. Krompir možete kombinovati i sa jabukovim sirćetom. Pomiješajte malo ovog sirćeta i narendan krompir, smjesu stavite u lagane pamučne čarape, pa ih obujte. Noge umotajte u toplu dekicu i ostavite da djeluje nekoliko sati ili preko noći.

Brašno i bjelance

Napravite mješavinu kukuruznog brašna i alkoholnog sirćeta (treba vam gusta smjesa). Stavite tu mješavinu na tabane, uvijte stopala u pamučne krpe, pa obujte pamučne čarape.

Za skidanje temperature možete upotrijebiti i bjelance. Umutite ga, nakvasite njime pamučne krpice, pa stavite preko tabana. Obujte čarape i ostavite da djeluje nekoliko sati, piše lifepressmagazin.com.

Limun

Potrebna su vam dva do četiri limuna. Operite ih i icijedite sok, po mogućnosti i malo ulja iz korice. U tu tečnost namočite pamučne krpice, pa sa njima umotajte stopala. Preko toga obujte pamučne čarape, dobro se utoplite, posebno stopala i lezite mirno bar sat vremena. Već poslije 30 minuta ćete osjetiti olakšanje, a krpice će na nogama biti gotovo suhe. Ponovite postupak i ove obloge ostavite na nogama tokom noći, spavajte sa njima. Sljedeći dan temperatura bi trebalo da bude znatno niža.

Bitno je, takođe, da pijete mnogo tečnosti, da se odmarate, da bude vam udobno i toplo.

 

Ne propustite