STIGLA PRESUDA PIJANOM NASILNIKU IZ ZADRA: Majku udarao šakama po licu, a slomio joj je i ruku, rebra

Region
STIGLA PRESUDA PIJANOM NASILNIKU IZ ZADRA: Majku udarao šakama po licu, a slomio joj je i ruku, rebra
.

Psovao ju je i nazvao ju kurvom, a zatim ju i fizički napao. Nekoliko ju je puta udario šakom u lice, uhvatio ju za kosu i glavom joj lupao o zid. Zatim je majci naredio da sjedne, skinuo majicu sa sebe i nastavio tući 75-godišnjakinju rukama i nogama. Udarao ju je po glavi, licu i po rebrima…

44-godišnji muškarac je u Zadru konstantno vršio fizičko nasilje nad svojom 75-godišnjom majkom, zbog čega je sada na Općinskom sudu u Zadru osuđen na zatvorsku kaznu od četiri godine. Uz zatvorsku kaznu, sud mu je naredio i obavezno liječenje od alkohola, piše 24 sata.


Slomio joj ruku čašom od majoneze

S tom se presudom složio i viši sud, Županijski u Splitu pa je kazna za obiteljsko nasilje potvrđena unatoč žalbi 44-godišnjaka zbog kazne koju smatra prestrogom i drakonskom. Tako je presuda postala pravomoćna, a važno je napomenuti da je ovakva kazna za obiteljsko nasilje u dosadašnjoj praksi iznimka.

Nasilje je počelo u lipnju prošle godine, kad je pijani 44-godišnjak majku pogodio staklenom čašom od majoneze. Čaša ju je udarila u lijevu ruku te ju je slomila. Idućeg ju je mjeseca, opet pijan, optužio da je varala njegovog oca.


Konstantno vrijeđanje i udarci

Psovao ju je i nazvao ju kurvom, a zatim ju i fizički napao. Nekoliko ju je puta udario šakom u lice, uhvatio ju za kosu i glavom joj lupao o zid. Zatim je majci naredio da sjedne, skinuo majicu sa sebe i nastavio tući 75-godišnjakinju rukama i nogama. Udarao ju je po glavi, licu i po rebrima.

Zatvorio joj je usta kad je pokušala zvati pomoć. Od udaraca se pokušala braniti bacanjem na pod, no nije joj uspjelo pa je naposljetku završila s nekoliko slomljenih rebara. Nasilje se događalo danima zaredom, a osim vrijeđanja i udaraca, majku je pijani nasilnik znao zaključavati u stan, piše 24 sata.

Ne propustite