TRAGEDIJA! Umrla beba, porodica optužuje ljekare: ''Pripremili je za porođaj i tu je nastao pakao''

Region
TRAGEDIJA! Umrla beba, porodica optužuje ljekare: ''Pripremili je za porođaj i tu je nastao pakao''
.

 U bolnici u Vranju ponovo tragedija za koju optužuju ljekare. Saša Ivanović tvrdi da je beba preminula od gušenja dok je njegova supruga Jelena čekala porođaj.

Ivanovićeva supruga primljena je u bolnicu 14. marta i utvrđeno je da je beba djevojčica, teška oko tri kilograma i dvjesta grama i da su svi nalazi uredni.

Probušili su joj vodenjak u osam časova, pripremili je za porođaj i tu je nastao pakao. Desetak puta su je vraćali iz sale za porođaj u salu za pripreme”, navodi Ivanović.

Kako Jelenu Ivanović nisu porodili do kasno u noć, njen suprug je u bolnici molio da pronađu dežurnog ljekara.

“Zatekao sam samu dežurnu sestru i nikog više. Zamolio sam je da nađe dežurnog doktora i ona je pokušala da vidi o čemu se radi. U jednom trenutku se vratila i rekla mi da idem kući, da će sve biti u redu i da mi je supruga pod lijekovima za smirenje”, ističe Ivanović.

U bolnici je, kako kaže, otišao ponovo u petak ujutru.

Oko devet sati doktorica je došla i rekla mi da beba nije preživjela”, kaže Ivanović.

U Zdravstvenom centru u Vranju mjesecima izbjegavaju razgovore s novinarima. Ekipi televizije O2 su prvo rekli da je direktor Dragan Veličković na sastanku i da ne želi da daje izjave, potom da sačekamo i da će neko drugi dati izjavu, a poslije pola sata čekanja su rekli da to niko neće uraditi.

Ipak, iz Ministarstva zdravlja navode je u Vranje poslana inspekcija iz Beograda koja bi trebalo da utvrdi sve okolnosti smrti bebe.

Ukoliko se utvrde propusti u radu odgovorni će biti sankcionisani. Očigledno je da će Ministarstvo zdravlja biti primorano da ponovo uvede prinudne mjere, tj. prinudnu upravu u ZC Vranje”, navode iz Ministarstva.

Jelena Ivanović je još u bolnici, a njen muž navodi da će zbog smrti bebe podnijeti tužbe protiv tri ljekara i odgovornih u Medicinskom centru u Vranju.

 

(B92)

Ne propustite