Zatrudnila je nakon smrti svog muža, a kad je otkrila ko je otac svi su ostali u ŠOKU!

Kiosk
Zatrudnila je nakon smrti svog muža, a kad je otkrila ko je otac svi su ostali u ŠOKU!
.

Kada je žena po imenu Kristen Tripson ostala bez svog muža koji je preminuo, ona i njeno dvoje djece ostali su sa velikom prazninom i bolom u srcu. Iako je još uvjek tugovala zbog gubitka, zapravo su imali vrlo neobičan razlog za slavlje jer ih je život prijatno iznenadio.

Njen suprug Sem Tripson umro je od raka. Zajedno su imali dvoje djece, Džeka i Alisu En. Uprkos Semovoj bolesti, par je imao želju za još djece. Alisa En je začeta vantjelesnom oplodnjom i nakon nje par je imao još 4 smrznuta embriona.

Kristen je nakon Semove smrti pokušala da zatrudni, ali nije uspjela. Nakon toga je pokušala ponovo i nadala se najboljem, a svoj emocionalni momenat je podijelila sa svojom i Semovom majkom.

“Kako bismo Sem i ja imali još biološke djece nakon njegovog liječenja, morala sam da idem na vantjelesnu oplodnju. Ostala sam sa 4 embriona. Alisa je bila naš prvi. Ponovo smo pokušali prošlog ljeta, ali sam Sema izgubila vrlo rano. Tri sedmice nakon toga, Sema više nije bilo”.

“Iako nismo pričali o njegovom “kraju”, pričali smo dosta o embrionima, jer su to za nas bila potencijalna djeca. Uvijek nam je to bio plan, šta god da se desi”.

“U proteklih 6 mjeseci ni jednom nije bilo sumnje šta ću da uradim. Čak i na intenzivnoj njezi kod njega, znala sam šta ću da uradim, da im pružim nadu za život”.

“Prolazili su mjeseci pripremnog rada, i fizičkog i psihičkog. Moj doktor nas je vrlo dobro znao i nije bio iznenađen mojom odlukom. 9. februara, uz podršku moje i Semove mame, prenijeta su mi posljednja dva embriona”.

“Bilo je mnogo suza i ljubavi u toj sobi. Par sedmica poslije saznala sam da nosim jedno zdravo dijete. I to je bilo u redu. Na način koji ja vidim, Sem dobija jedno i ja dobijam jedno. To je bila naša odluka i ono što smatram jednim od najljepših blagoslova u životu.”

“Presretna sam i uzbuđena što ćemo u oktobru imati prinovu. Džek želi da ima sestru. Kao i sa prethodnim trudnoćama, saznala sam tek na licu mjesta, kada sam se porodila. Ili kako bi Sem rekao – originalno saznanje pola.”

Ne propustite