HRVATSKA POD VODOM, POPUŠTA NASIP, VODA ULAZI U KUĆE: Proći će vas jeza kad vidite trenutno stanje (FOTO)

Region
HRVATSKA POD VODOM, POPUŠTA NASIP, VODA ULAZI U KUĆE: Proći će vas jeza kad vidite trenutno stanje (FOTO)
.

Hrvatska nastavlja borbu s poplavama, a kako "Index" javlja iz Letovanića i Jasenovca, voda je u ovim mjestima počela da ulazi u kuće.

Rijeka Sava je zaprijetila kućama u Jasenovcu i okolnim mjestima. U neke od njih voda je već počela nadirati, a očekuje se daljnji rast vodostaja Save. Rade se box barijere kako bi se obranilo ugroženo područje.

 U obrani od poplava i na klizištima u Sisačko-moslavačkoj županiji angažirani su i policajci. Policajci, sukladno mogućnostima, obilaze sva ugrožena područja te su tako noćas na jasenovačkom području kod mjesta Kušutarica zamijetili propuštanje vode ispod vreća zečjeg nasipa o čemu je obaviješten Stožer u Jasenovcu te se odmah pristupilo sanaciji.
 
Mještanin Bukovice obratio im se tražeći vreće s pijeskom zbog prodiranja vode u obiteljsku kuću, što mu je odmah i organizirano, priopćeno je iz sisačke policije. Klizište u Hrvatskoj Kostajnici policajci i nadalje osiguravaju, dok klizište u Prnjavoru Čuntičkom na petrinjskom području obilaze budući stalni nadzor obavljaju vatrogasci.

Ekipama HGSS-a na terenu u Mlaki stiže pojačanje. Promrzle spašavatelje zamijenit će odmorniji. Hladnoća, snijeg i udari vjetra i dalje otežavaju posao spašavateljima kojima zbog neprekidnog boravka na terenu prijeti pothlađivanje.

HGSS je na Twitteru objavio: "Iz ostalih Stanica HGSS-a pristiže još 20 spašavatelja s nekoliko  čamaca kako bi zamjenili premorene i promrzle kolege koji danima, u izrazito teškim vremenskim uvjetima, dostavljaju prijeko potreban materijal za podizanje nasipa." 

Zbog velikih oborina danas se u brdskom dijelu na području grada Slavonskog Broda aktiviralo klizište nastalo na Brlićevom putu. Utvrđeno je da se radi o klizištu nastalom u blizini kuća za odmor.

U Jasenovcu se grade box barijere kako bi se ugroženo područje obranilo od nabujale Save. U predgrađu Jasenovca voda je probila nasip. Ekipe Vodoprivrede iz Daruvara postavljaju box barijere od jutra. 

 

(Novi.ba/Index.hr)

Ne propustite