U odbrani od poplava pomaže vojska: Na području gdje se očekuje vrhunac vodenog vala angažirano 176 pripadnika

Region
U odbrani od poplava pomaže vojska: Na području gdje se očekuje vrhunac vodenog vala angažirano 176 pripadnika
.

U odbrani od poplava na tri lokacije u Sisačko-moslavačkoj županiji angažirano 253 pripadnika OS RH s motornih vozilima i sredstvima, priopćio je MORH.
 
Protupoplavni vod Namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga s 253 pripadnika i motornim vozilima i strojevima angažirani su na tri lokacije u Sisačko-moslavačkoj.
 
Tako je na području Jasenovca, gdje se očekuje vrhunac vodenog vala koji je dosegnuo 928 centimetara, angažirano 176 pripadnika s potrebnim brojem motornim vozilima i strojevima, na području Brezovice 57 pripadnika sa šest motornih vozila i jednim radnim strojem, a u Letovaniću angažirano je 20 pripadnika Hrvatske vojske s jednim motornim vozilom.
 
Na području Kosinja završili s čišćenjem ceste
 
Na području Kosinja pripadnici OS RH završili su s aktivnostima čišćenja ceste s jednim radnim strojem, a noćas su na području Brezovice obilazili nasipe koji su potopljeni vodom i pomagali pri izgradnji zečjih nasipa.
 
Temeljem zahtjeva Državne uprave za zaštitu i spašavanje i odluke potpredsjednika Vlade i ministra obrane RH Damira Krstičevića angažiraju se pripadnici Oružanih snaga RH kao pomoć civilnom stanovništvu u obrani od poplava, priopćeno je iz MORH-a.

Ne propustite