PORODICA U ŠOKU: Rankovo beživotno tijelo pronađeno u automobilu upaljenom duže od 36 sati

Bosna i Hercegovina
PORODICA U ŠOKU: Rankovo beživotno tijelo pronađeno u automobilu upaljenom duže od 36 sati
.

Pripadnici Policijske stanice (PS) Modriča jučer između 8 i 9 sati pronašli su zaustavljen automobil Passat pored makadamskog puta između modričkih sela Čardak i Ledenica u Gradačcu, u kojem je bilo beživotno tijelo Ranka Predojevića (67).

Rankov nestanak dan ranije prijavila je njegova porodica.

Uviđaj su obavili pripadnici PS Modriča, a ljekar mrtvozornik modričkog Doma zdravlja konstatirao je smrt.

Za sada se sumnja na srčani udar.

- Tijelo je bilo pomodrilo, što ukazuje na infarkt, ali i ležanje u autu skoro dva dana. Imao je problema sa šećerom. Po svemu sudeći, radi se o srčanom udaru. Nađen je u autu koji je bio upaljen duže od 36 sati - rekla je Maja Maksimović, Rankova pastorka.

Predojević je bio dugogodišnji društvenopolitički radnik, a penziju je zaradio kao vozač u Bolnici za hroničnu psihijatriju u Modriči.

Porodica, prijatelji, komšije su u šoku.

- Tata je u subotu bio u Beogradu i došao je popodne kući. Zvao sam ga tada, pošto je kiša padala, da me doveze kući iz grada. Tek je bio stigao iz Beograda. Došao je po mene i rekao mi da ide popiti kafu s nekim prijateljem u gradu, a poslije će u Skugrić na nekakvo druženje s prijateljima - kroz suze priča Nikola Predojević (17), mlađi od dvojice Rankovih sinova.

Supruga Đurđija mu je u 18 sati poslala poruku da joj kupi neke sitnice i ponese kući, na šta je on odgovorio sa "OK". Đurđija ga je pozvala i u 2 sata poslije ponoći, prenosi modricainfo.

- U dva ujutro mu je telefon odzvonio do kraja. Nisam mogla ni pomisliti na ono najgore. Mislila sam kako se zadržao s društvom. Kada ga nije bilo ni u nedjelju ujutro, odmah smo zvali policiju i prijavili nestanak - kazala je supruga Đurđija.

U PU Doboj potvrdili su da je beživotno tijelo Ranka Predojevića pronađeno u njegovom automobilu u selu Čardak kod Modriče. Dežurni tužilac naredio je obdukciju tijela, nakon koje će se znati pravi uzrok iznenadne smrti.

Kako je rečeno u policiji, na tijelu nisu pronađeni tragovi nasilja.

U porodičnoj kući Predojevića, u ulici "27. juli" na broju 23, tuga, plač i okupljeni članovi porodice, komšije i prijatelji. Svi u nevjerici.

Ne propustite