Memišević za Novi.ba: Donedavno sam s tribina bodrio Zmajeve, a sada imam priliku igrati za domovinu i ispuniti snove

Fudbal
Memišević za Novi.ba: Donedavno sam s tribina bodrio Zmajeve, a sada imam priliku igrati za domovinu i ispuniti snove
.

Sjajni defanzivac Groningena, Samir Memišević, nakon što je još 2016. godine debi upisao u utakmici protiv Španije dobio je poziv za predstojeće prijateljske mečeve Zmajeva. Selektor Robert Prosinečki odlučio je priliku pružiti 24-godišnjem stoperu, koji igra odlično u Holandiji.

Nekadašnji igrač bijeljinskog Radnika stadardan je član prve postave Groningena, a redovno je među najboljim igračima svog tima. Već uveliko se nagađa da bi na ljeto mogao pojačati AZ Alkmaar. Razgovarali smo s njim dok je 'hvatao' let za Bugarsku, gdje će sa Zmajevima 23. marta odigrati meč protiv tamošnje selekcije. Kao i uvijek, radosno se odazvao našem pozivu.

"Poziv u nacionalni tim, kao i za svakog igrača, je izuzetna čast, ispunjenje sna. Za mene lično to je velika stvar. Prvenstveno jer je Bosna i Hercegovina moja domovina koju kao i svaki pravi Bosanac nosim u srcu, a potom jer je ovo samo potvrda da igram dobro čim sam skrenuo pažnju selektora", kazao je na početku razgovora za Novi.ba.

Kao i većina pozvanih igrača, očekuje priliku da pokaže koliko može pružiti u najdražem dresu.

"Što se toga tiče naravno da se nadam da ću ovaj put imati priliku da se predstavim u najboljem svjetlu ili da pokažem šta mogu i da li sam ja taj igrač na kojeg će selektor i ubuduće moći računati. Da se ne lažemo, mala minutaža je nešto što niko od nas koji smo pozvani ne očekuje ili se ne nadamo. Realno, najbolje se možemo pokazati ukoliko dobijemo pravu priliku, međutim selektor najbolje zna šta je zamislio", iskreno će Memišević.

5a44b774-ffb8-4ae5-ab0a-2cbd0a0a0a6a-memisevic-previeworg

Prenio nam je i svoja očekivanja od duela s Bugarskom, a onda i sa Senegalom. Kaže da će učiniti sve da naše navijače učine ponosnim.

"Naši Bosanci i Hercegovci srcem i dušom na svakoj utakmici navijaju za svoju zemlju. I ja sam do prije nekoliko godina s tribina pratio Zmajeve i znam koliko se ti ljudi raduju pobjedama i nadam se da će iz Bugarske i iz Francuske otići zadovoljni", poručio je stoper Groningena.

Naravno, osvrnuli smo se i na Ligu nacija koja će biti premijerno održana.

"Kada je u pitanju Liga nacija, smatram da je i to dobra stvar na kojoj će Bosna i Hercegovina moći također da pokaže u najboljem mogućem svjetlu", zaključio je Memišević.

5910ad40-9760-4c8b-ac24-51ac0a0a0a6b-memisevic-igrac-kola-psv-previeworg

Upravo ovaj momak je samo jedan iz plejade mladih koji su iz naše Premijer lige izborili se za priliku u inostranstvu, a do sada ju je u potpunosti iskoristio. Mnogi ga već vide kao nasljednika Emira Spahića, a na Samiru je da vrijedno radi i trenira kako bi to i postigao.

Naš nacionalni tim prvo će odigrati utakmicu protiv Bugarske u petak, 23. marta, a četiri dana kasnije igramo protiv Senegala u Francuskoj. 

Razgovarao: Mirza Hadžijusufović, Novi.ba

Ne propustite