Evo kako da ubrzate svoj rad na Google Chrome pretraživaču

Tech
Evo kako da ubrzate svoj rad na Google Chrome pretraživaču
.

Tržište je preplavljeno različitim programima za pretraživanje interneta. Sigurno ste isprobali nekoliko najpopularnijih – Mozila Fajerfoks (Mozilla Firefox), Internet Eksplorer (Internet Explorer), Safari ili Gugl Hrom (Google Chrome). Posljednji navedeni je i najbolji, bar sudeći po komentarima korisnika. Njegova brzina, prilagodljivost različitim formatima i korisnička podrška svakako zaslužuju najviše ocjene.

Ako ste ljubitelj Hroma, onda će vam svakako značiti da znate da postoji veliki broj ekstenzija uz pomoć kojih ćete moći da unaprijedite svoje iskustvo u radu s njim: ubrzate ga, uljepšate, poboljšate. A mi ćemo vam sada predstaviti šta bi bilo najbolje instalirati za to.

IE Tab

Za početak, možemo da razmatramo prilagodljivost ovog pretraživača, odnosno softvera. I dalje postoji određeni broj programera koji programiraju sajtove samo za Internet Eksplorer. Ovo su posebne prezentacije koje najbrže funkcionišu u ovom programu, pa se upravo zato i opredjeljuju baš za tu platformu. 

Međutim, ako koristite Hrom i ne želite da prelazite na Eksplorer, možete jednostavno instalirati IE Tab – ekstenziju koja će simulirati ovaj pretraživač i bez problema pokrenuti sajt koji do tog trenutka niste mogli da otvorite. Jasno je da na ovaj način Guglov softver prednjači, jer istovremeno obuhvata karakteristike i svih ostalih.

Fastest Chrome

Kada govorimo o Guglu, nikako ne smijemo zaboraviti njegovu prvobitnu namjenu – to je najveći svijetski pretraživač. To što je uz tu svoju osnovnu funkciju u prethodnih nekoliko godina dodao još mnogo drugih, korisnih i pametnih opcija, ne znači da se odmakao od svoje osnovne svrhe. 

Ova ekstenzija pomoći će vam da brzo istražite bilo šta na nekom sajtu. Na primjer, tokom čitanja nekog teksta, dovoljno je da obilježite određeni dio teksta ili jednu riječ i da vam Gugl pretraži i prikaže sve rezultate u vezi s ovim upitom. Zgodno, praktično i brzo.

Session Manager

Ukoliko vam je otvaranje velikog broja sajtova neophodno za obavljanje posla, vjerovatno je da ćete tokom dana biti prinuđeni da neke od njih zatvorite radi rasterećena memorije. Druge ćete jednostavno zaboraviti. Međutim, uz ekstenziju Session Manager, biće vam jednostavnije da sve otvorene jezičke sačuvate i nastavite tamo gdje ste stali.

Dovoljno je da otvorenu karticu u Hromu prebacite na listu sesija i u bilo kom trenutku možete ponovo da joj pristupite. Još jedna prednost je i to što jednom kada sačuvate stranicu, nju možete otvoriti čak i kada nemate pristup internetu, odnosno kada niste na njega priključeni.

Hola Better Internet
Kada je riječ o privatnosti, zaštiti i dostupnosti informacija, onda je ovo ekstenzija koju ne smijete propustiti. Vjerovatno vam se nekoliko puta dešavalo da pokušavate da pristupite nekom sajtu, materijalu ili video-sadržaju i dobijete informaciju da to nije dostupno u vašoj zemlji, odnosno da je taj sajt blokiran. 

Uz ovaj jednostavan i vrlo mali softver u prilici ste da pristupite bilo kojoj internet-prezentaciji i pregledate je bez problema i zastoja. Na ovaj način dobićete neograničen pristup svim informacijama do kojih do sada, iz bilo kog razloga, niste mogli da dođete. Hola je svakako jedna od najkorisnijih ekstenzija koju možete instalirati.

Ovo su samo četiri dodatka od nekoliko hiljada postojećih, a sigurno i više različitih dodataka koje možete besplatno instalirati i uz njih unaprijediti svoj svakodnevni rad. Razmislite o svim problemima na koje nailazite prilikom korišćenja programa Gugl Hrom. 

Ukoliko smo izostavili neko rješenje koje vam je potrebno ili to uopšte i ne postoji, onda upišite programiranje i naučite kako da sami kreirate odgovor na izazov koji vas muči. Gugl je uvijek u potrazi za novim talentima i ljudima koji će unaprijediti njihov sistem rada.

Ne propustite