IZDATO VAŽNO UPOZORENJE VOZAČIMA: Bez prijeke potrebe ne krećite na put

Region
IZDATO VAŽNO UPOZORENJE VOZAČIMA: Bez prijeke potrebe ne krećite na put
.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" apelovalo je večeras na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, jer se prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, tokom noći na zapadu i jugozapadu Srbije očekuje naoblačenje sa intenzivnijim, uglavnom snježnim padavinama. 

Ekipe putara sa svom raspoloživom mehanizacijom 24 sata intervenišu na terenu i posipaju kritične deonice u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja, navodi se u saopštenju.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura, moguće poledice i slabe vidljivosti na pojedinim deonicama, apeluje se vozače da bez preke potrebe ne kreću na put, a ukoliko krenu da obavezno imaju zimsku opremu i lance u brdovitim i planinskim terenima, kao i da poštuju ograničenja brzine.

U Pomoravlju mećava pravila probleme

U Pomoravlju je oko 16,30 sati vladala prava mećava i pravila je probleme vozačima na regionalnim putevima i autoputu, toliko, da brisači nisu stigli da očiste snijeg sa vjetrobrana vozila.

Snijega je bilo i a autoputu, kroz Pomotravlje, na sve tri kolovozne trake.

Zbog snijega i vlažnog kolovoza na Državnom putu II reda Jagodina-Despotovac-Svilajnac, kod nadvožnjaka na ulazu u selo Ribare, kod Jagodine, sleteo je automobil registarcije

Despotovca i prevrnuo se na krov. Srećom, u tom udesu niko nije povrijeđen.

I u našoj zemlji očekuju se sniježne padavine, a sniježni pokrivač večeras je obijelio Banja Luku. 

U utorak, 20. 03. 2018., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Bosni većinom snijeg ili susnježica. U Hercegovini kiša. Padavine nisu obilne. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera. U Hercegovini vjetar veći dio dana jugoistočnog smjera. Krajem dana u Hercegovini vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 0°C, na jugu od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

banja-luka

U srijedu, 21.03.2018., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Snijeg se očekuje u većem dijelu zemlje. Prognozira se između 5 i 15 centimetara sniježnog pokrivača. Na zapadu, jugu i jugoistoku Hercegovine kiša. Tokom noći na četvrtak bez padavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -4 i 0°C, a na jugu zemlje između 4 i 9°C.

 U četvrtak, 22.03.2018., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Nove padavine se prognoziraju od sredine dana. U većem dijelu zemlje snijeg. Prognozira se između 5 i 15 centimetara novog sniježnog pokrivača. Na istoku Bosne i Hercegovine i na planinama može pasti i od 20 do 30 centimetara. Na zapadu, jugu i jugoistoku Hercegovine susnježica. Vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između -5 i -1°C, na jugu od 0 do 4°C.

U petak, 23.03.2018., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje će padati slab snijeg. Na zapadu, jugu i jugoistoku Hercegovine ujutro je moguć snijeg, a tokom dana susnježica ili kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu od 0 do 6°C.

Ne propustite