TRUMPOVE OŠTRE MJERE: Za dilere droge i SMRTNA KAZNA!

Svijet
TRUMPOVE OŠTRE MJERE:  Za dilere droge i SMRTNA KAZNA!
-

Američki predsjednik Donald Trump poručio je danas da SAD moraju primijeniti oštre mjere protiv dilera droge, a te mere, kako je naveo, podrazumijevaju i primjenu smrtne kazne.

Trump je objelodanio svoj plan za borbu protiv pogubne zavisnosti od narkotika u svom današnjem govoru u Mančesteru, u Nju Hempširu, državi u kojoj se droga u velikoj mjeri koristi. 

- Neuspjeh nije opcija, a zavisnost nije naša budućnost - naglasio je predsjednik SAD, uz obećanje da će pomoći u podizanju "generacije djece bez droge".

Trump je, istovremeno, izneo pritužbu da, prema zakonu koji je trenutno na snazi, jedan narkodiler može da proda drogu koja bi mogla da ubije stotine ljudi, a za to mu sleduje samo kratkotrajna zatvorska kazna. Ovo je, inače, prva Trampova posjeta Nju Hempširu u svojstvu predsjednika.

Pobjeda u toj američkoj državi na unutarstranačkim izborima Republikanske partije 2016. pomogla mu je da osvoji nominaciju za predsjedničkog kandidata, mada je na opštim izborima u istoj toj državi "za dlaku" izgubio od tadašnje demokratske protivkandidatkinje Hilari Klinton, napominje američka agencija.

 

Ne propustite