NE OSTAJE "SEEN": Evo kako da pročitate poruku na Facebooku bez ulaska u nju

Tech
NE OSTAJE "SEEN": Evo kako da pročitate poruku na Facebooku bez ulaska u nju
.

Koliko vam se puta dogodilo da dobijete poruku od nekoga i želite da je pročitate i da polako osmislite odgovor, ali vas ono “Seen” koje vaš sagovornik dobije požuruje i onda se unervozite. 

No, više ne morate prolazi kroz ovu tortu. 

Evo kako možete da pročitate poruke, a da pri tom pošiljaoci ne saznaju za to. 

1. Pročitajte poruke kroz notifikacije

Ovo je vjerovatno najklasičniji trik. Ako su vam notifikacije valjano podešene, trebalo bi da u njima možete da pročitate poruku bez ulaska u Messenger aplikaciju. Onog trena kad nekome stigne poruka, pošiljalac vidi da je ona štiklirana plavom bojom, što može da znači i da je pročitana, ali se to ne zna zasigurno.

facebook1

2. Uključite “Airplane mode”

Režim rada prilagođen za avione savršen je za prikrivanje tragovima. Uključite “Airlane mode”, otvorite Messenger, pročitajte poruku, a onda isključite aplikaciju – ali u potpunosti, ne samo da je “smanjite”. Potom isključite “Airplane mode” i vaš sagovornik neće dobiti obavještenje da ste pročitali poruku. Avionski režim rada isključuje internet i omogućava vam da pročitate poruku dok ste zvanično “offline”.

facebook2

3. Koristite ekstenzije za Google Chrome

Ukoliko ne koristite Internet Explorer na svom desktop računaru (a ko ga koristi?!), već kao i većina ljudi koristite Google Chrome, onda možete da instalirate ekstenziju koja blokira slanje obavještenja o pročitalim porukama. Postoje dvije ekstenzije koje vam mogu pomoći – Facebook Chat Privacy i Unseen.

Ne propustite