Banja Luka: Vlada RS-a donijela odluku o povećanju penzija

Bosna i Hercegovina
Banja Luka: Vlada RS-a donijela odluku o povećanju penzija
.

Vlada Republike Srpske donijela je danas odluku o vanrednom usklađivanju opšteg boda i penzije po kojoj se opšti bod od 1. aprila povećava za dva odsto, a za isti procenat povećavaju se penzije ostvarene do 31. marta.

"Potrebna sredstva za realizaciju odluke iznose oko 1,7 miliona KM mjesečno, odnosno oko 15,3 miliona KM do kraja 2018. godine. Osnovni razlog za donošenje odluke je poboljšanje materijalnog položaja korisnika prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja. Ovom odlukom se realizira zaključak Narodne skupštine RS-a u vezi sa Informacijom o stanju u oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja u RS-u za 2015. godinu", navodi se u saopštenju iz Vlade RS-a.

Vlada RS-a na današnjoj sjednici razmatrala je i usmenu Informaciju o hidrološkoj situaciji na području ovog entiteta.

"Stevo Mirjanić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, informisao je Vladu da se predstavnici JU 'Vode Srpske' i Republičke uprave civilne zaštite nalaze na terenu i prate situaciju te da su preduzete sve propisane mjere i date naredbe svim nadležnim intitucijama", stoji u saopštenju.

Dodaje se i da je Željka Cvijanović, predsjednica Vlade RS-a, u stalnom kontaktu sa gradonačelnikom Prijedora i načelnicima Gradiške, Novog Grada i Srpca, prenosi Anadolija. 

 

Ne propustite